Glutenfri pasta är tyvärr ingen höjdare, utan på sin höjd en blek kopia av riktig pasta. Så vi tänkte lite utanför ramarna, och skapade detta alternativ. Perfekt även för er som äter enligt LCHF.

 

Vi ersatte helt enkelt pasta med kokt kål. Bäst blir det om men får tag på riktigt ung vitkål eller spetskål. Koka inte kålen längre än att den fortfarande har spänst. Lägg på en klick smör och lite flingsalt vid serveringen. Servera köttfärssås och nyriven parmesan till. Mal lite svartpeppar ovanpå. Ta ett glas rödvin till. Ät och njut!

 

Värre blir det om man känner för favoriten "Pasta Carbonara". Då måste det till pasta, men om man minskar pastamängden, och ökar mängden fläsk, parmesan och grädde. Då kan det fungera med vissa glutenfria pasta sorter, såsom Barillas glutenfria spagetti.

 

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

söndag, 07 januari 2024 08:08

En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.

onsdag, 12 juli 2023 07:08

En modern version av en klassisk kycklingrätt som en del av oss minns från 1970-talet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka