Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Calamares på Bulls vis

Recept

Som lunch för 1 person

15 - 20 bläckfiskringar utan panering. Kan  köpas frysta, eller så köper man färsk bläckfisk i fiskdisken.

2 msk glutenfritt ströbröd

1 msk majsmjöl

svartpeppar

några kvistar färsk persilja

salt olivolja till stekning/fritering

1 citronklyfta

aioli, se separat recept

kuvertbröd, vi använder oss av "bake-off" bröd

Gör så här, på ett ungefär

Plocka fram en 2-liters plastpåse. I påsen lägg ned ströbröd och majsmjöl. Mal ned rejält med svartpeppar i påsen. Lägg även ned en stor nypa flingsalt i den samma. Skaka om, så att all blandas. Lägg ned bläckfiskringarna i påsen, skaka om igen. Nu är fisken lagom kryddad och panerad!

Ställ fram en stor stekpanna på spisen och häll i ordentligt med olivolja. Det ska vara ett 5 - 10 mm tjock oljelager i pannan. Hetta upp olja till medelhet stektemperatur. Stek därefter bläckfiskringarna. i omgångar, några minuter på var sida.  Tag därefter upp dem och låt rinna av på ett hushållspapper. Fritera därefter persiljan, det går på några sekunder.

Lägg upp bläckfisken på en tallrik och strö över den fritterade persiljan. Servera med en citronklyfta, en skål aioli och lite bröd. En god öl smakar bra till, kanske till och med två om det är en varm sommardag.

Kuvertbröd som köpes halvfärdiga, frysta eller vakumförpackade, och bakas färdigt i ugnen direkt innan servering vilket är väldigt praktiskt, speciellt då brödkonsumtionen är väldigt låg hos Bull och Bratt. Det finns även utmärkta sådana som är glutenfria, så det blir vetebaserade bröd till Bull, och ett glutenfritt alternativ till Bratt.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Go to top