Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Calamares på Bulls vis

Recept

Som lunch för 1 person

15 - 20 bläckfiskringar utan panering. Kan  köpas frysta, eller så köper man färsk bläckfisk i fiskdisken.

2 msk glutenfritt ströbröd

1 msk majsmjöl

svartpeppar

några kvistar färsk persilja

salt olivolja till stekning/fritering

1 citronklyfta

aioli, se separat recept

kuvertbröd, vi använder oss av "bake-off" bröd

Gör så här, på ett ungefär

Plocka fram en 2-liters plastpåse. I påsen lägg ned ströbröd och majsmjöl. Mal ned rejält med svartpeppar i påsen. Lägg även ned en stor nypa flingsalt i den samma. Skaka om, så att all blandas. Lägg ned bläckfiskringarna i påsen, skaka om igen. Nu är fisken lagom kryddad och panerad!

Ställ fram en stor stekpanna på spisen och häll i ordentligt med olivolja. Det ska vara ett 5 - 10 mm tjock oljelager i pannan. Hetta upp olja till medelhet stektemperatur. Stek därefter bläckfiskringarna. i omgångar, några minuter på var sida.  Tag därefter upp dem och låt rinna av på ett hushållspapper. Fritera därefter persiljan, det går på några sekunder.

Lägg upp bläckfisken på en tallrik och strö över den fritterade persiljan. Servera med en citronklyfta, en skål aioli och lite bröd. En god öl smakar bra till, kanske till och med två om det är en varm sommardag.

Kuvertbröd som köpes halvfärdiga, frysta eller vakumförpackade, och bakas färdigt i ugnen direkt innan servering vilket är väldigt praktiskt, speciellt då brödkonsumtionen är väldigt låg hos Bull och Bratt. Det finns även utmärkta sådana som är glutenfria, så det blir vetebaserade bröd till Bull, och ett glutenfritt alternativ till Bratt.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än orginalet, vilken vi anser vara för tam i smaken.

Detta är recept ger ca 60 köttbullar av den lilla storleken som passar på julbord och bufféer. Givetvis kan man likaväl forma större bullar av färsen. Utmaningen vid tillagningen av glutenfria köttbullar, var, trodde vi, att ersätta ströbrödet. Lotta använde då kokt potatis som ersättning. Detta ger en fin konsistens, och som bonus slipper man garanterat bismaken av gammalt bröd.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vinter, så hur gör vi då?

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.<

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

Go to top