×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Calamares på Bulls vis

Recept

Som lunch för 1 person

15 - 20 bläckfiskringar utan panering. Kan  köpas frysta, eller så köper man färsk bläckfisk i fiskdisken.

2 msk glutenfritt ströbröd

1 msk majsmjöl

svartpeppar

några kvistar färsk persilja

salt olivolja till stekning/fritering

1 citronklyfta

aioli, se separat recept

kuvertbröd, vi använder oss av "bake-off" bröd

Gör så här, på ett ungefär

Plocka fram en 2-liters plastpåse. I påsen lägg ned ströbröd och majsmjöl. Mal ned rejält med svartpeppar i påsen. Lägg även ned en stor nypa flingsalt i den samma. Skaka om, så att all blandas. Lägg ned bläckfiskringarna i påsen, skaka om igen. Nu är fisken lagom kryddad och panerad!

Ställ fram en stor stekpanna på spisen och häll i ordentligt med olivolja. Det ska vara ett 5 - 10 mm tjock oljelager i pannan. Hetta upp olja till medelhet stektemperatur. Stek därefter bläckfiskringarna. i omgångar, några minuter på var sida.  Tag därefter upp dem och låt rinna av på ett hushållspapper. Fritera därefter persiljan, det går på några sekunder.

Lägg upp bläckfisken på en tallrik och strö över den fritterade persiljan. Servera med en citronklyfta, en skål aioli och lite bröd. En god öl smakar bra till, kanske till och med två om det är en varm sommardag.

Kuvertbröd som köpes halvfärdiga, frysta eller vakumförpackade, och bakas färdigt i ugnen direkt innan servering vilket är väldigt praktiskt, speciellt då brödkonsumtionen är väldigt låg hos Bull och Bratt. Det finns även utmärkta sådana som är glutenfria, så det blir vetebaserade bröd till Bull, och ett glutenfritt alternativ till Bratt.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Go to top