×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En härlig potatissallad. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat. 

 Vi har gjort lite olika varianter av denna rätt under årens lopp. I bland har vi smaksatt med pepparrot, någon gång har vi även rört ned hackad persilja, och pressat ned en vitlöksklyfta. Dijonsenapen fick inte vara med från början då Bratt hade en aversion mot senap. Numera är vi båda överens om senapen hör hemma i denna rätt.

Numera när vi har kommit i gång med vår odling på riktigt, så går vi ut och skördar potatis, rädisa och gräslök direkt innan tillagning. Så nu blir det riktigt frächt. För några år sedan klarade vi bara av att odla gräslöken. Då kanske pepparoten och vitlöken var mer motiverad. Nedan receptet för arbetar efter idag (2019)

Recept

för 2 personer

4 kokta nypotatisar

4 skivade rädisor.

2 msk grovt hackad kapris

1,0 dl gräddfil

2 - 3 msk majonäs

2-3 msk färsk klippt gräslök

1 tsk dijonsenap

Salt och nymald svartpeppar

kapris med burk

Beskrivning

Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Tärna därefter potatisen grovt och skiva rädisorna. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke, lägg därefter i potatis och rädisor. Blanda om försiktigt. Låt nu salladen vila några timmar i kylskåp innan den ska serveras, så att smakerna hinner sätta sig. Tag ut salladen från kylen cirka 15 - 25 minuter innan servering, då den smakar bättre om den är rumstemperad än kylskåpskall.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Go to top