Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En härlig potatissallad. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat. 

 Vi har gjort lite olika varianter av denna rätt under årens lopp. I bland har vi smaksatt med pepparrot, någon gång har vi även rört ned hackad persilja, och pressat ned en vitlöksklyfta. Dijonsenapen fick inte vara med från början då Bratt hade en aversion mot senap. Numera är vi båda överens om senapen hör hemma i denna rätt.

Numera när vi har kommit i gång med vår odling på riktigt, så går vi ut och skördar potatis, rädisa och gräslök direkt innan tillagning. Så nu blir det riktigt frächt. För några år sedan klarade vi bara av att odla gräslöken. Då kanske pepparoten och vitlöken var mer motiverad. Nedan receptet för arbetar efter idag (2019)

Recept

för 2 personer

4 kokta nypotatisar

4 skivade rädisor.

2 msk grovt hackad kapris

1,0 dl gräddfil

2 - 3 msk majonäs

2-3 msk färsk klippt gräslök

1 tsk dijonsenap

Salt och nymald svartpeppar

kapris med burk

Beskrivning

Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Tärna därefter potatisen grovt och skiva rädisorna. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke, lägg därefter i potatis och rädisor. Blanda om försiktigt. Låt nu salladen vila några timmar i kylskåp innan den ska serveras, så att smakerna hinner sätta sig. Tag ut salladen från kylen cirka 15 - 25 minuter innan servering, då den smakar bättre om den är rumstemperad än kylskåpskall.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

En klassisk förrätt signerad Tore Vretman, om jag inte minns fel. Börja med en liten franskbrödskiva stekt i skirat smör, lägg på en hög skalade räkor rörda i lite hemlagad majonäs, toppa med en rejäl klick löjrom. Kanon!

Men hur gör vi om det ska vara glutenfritt? Glutenfritt bröd är ju ingen höjdare, inte ens om man steker det i skirat smör. Så här löser vi detta lilla problemet.

Go to top