En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.
Recept
Burgare
ca 350 gr nötfärs
Tillbehör
Blad av isbergssallad
Skivad tomat
Skivad gul lök
Fefferoni
Majonäs, ketchup, smörgåsgurka och Dijonsenap
Gorgonzola, eller grevéost
Klyftpotatis, eller rostade blomkålsbuketter
Guacamole
1-2 mogna avocados
½ finhackad gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 ½ msk gräddfil eller cremé fraiche
2 tsk jalapeno ävja
Beskrivning
Mosa avocadon, blanda ner den finhackade löken, gräddfilen, jalapeno ävja och pressa ned vitlöken.
Låt klyftpotatisen få ett uppkok, lägg dem sedan i en ugnsfastform och häll över olivolja. Låt stå i ugn 250 i ca 30 min, ta ut formen på slutet och strö över persilja och flingsalt, sätt in formen i ugnen igen. Om man i stället väljer rostad blomkål, lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, droppa över lite olivolja, strö på lite flingsalt. Sätt in formen i ugn (varmluftsläge 200 grader), klart efter 20 minuter.
Lägg upp tillbehören på en tallrik.
Stek burgarna.
Vid servering skapar var och en sin egen burgare efter tycke och smak.
Comments powered by CComment