Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

 

Recept

Burgare

ca 350 gr nötfärs

Tillbehör

Blad av isbergssallad

Skivad tomat

Skivad gul lök

Fefferoni

Majonäs, ketchup, smörgåsgurka och Dijonsenap

Gorgonzola, eller grevéost

Klyftpotatis, eller rostade blomkålsbuketter

Guacamole

1-2 mogna avocados

½ finhackad gul lök

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 ½ msk gräddfil eller cremé fraiche

2 tsk jalapeno ävja

  

Beskrivning

Mosa avocadon, blanda ner den finhackade löken, gräddfilen, jalapeno ävja och pressa ned vitlöken.

Låt klyftpotatisen få ett uppkok, lägg dem sedan i en ugnsfastform och häll över olivolja. Låt stå i ugn 250 i ca 30 min, ta ut formen på slutet och strö över persilja och flingsalt, sätt in formen i ugnen igen. Om man i stället väljer rostad blomkål, lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, droppa över lite olivolja, strö på lite flingsalt. Sätt in formen i ugn (varmluftsläge 200 grader), klart efter 20 minuter.

Lägg upp tillbehören på en tallrik.

Stek burgarna.

Vid servering skapar var och en sin egen burgare efter tycke och smak.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Go to top