×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

 

Recept

Burgare

ca 350 gr nötfärs

Tillbehör

Blad av isbergssallad

Skivad tomat

Skivad gul lök

Fefferoni

Majonäs, ketchup, smörgåsgurka och Dijonsenap

Gorgonzola, eller grevéost

Klyftpotatis, eller rostade blomkålsbuketter

Guacamole

1-2 mogna avocados

½ finhackad gul lök

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 ½ msk gräddfil eller cremé fraiche

2 tsk jalapeno ävja

  

Beskrivning

Mosa avocadon, blanda ner den finhackade löken, gräddfilen, jalapeno ävja och pressa ned vitlöken.

Låt klyftpotatisen få ett uppkok, lägg dem sedan i en ugnsfastform och häll över olivolja. Låt stå i ugn 250 i ca 30 min, ta ut formen på slutet och strö över persilja och flingsalt, sätt in formen i ugnen igen. Om man i stället väljer rostad blomkål, lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, droppa över lite olivolja, strö på lite flingsalt. Sätt in formen i ugn (varmluftsläge 200 grader), klart efter 20 minuter.

Lägg upp tillbehören på en tallrik.

Stek burgarna.

Vid servering skapar var och en sin egen burgare efter tycke och smak.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top