×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord. Då vi gör rätten på kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

 

Recept

Receptet är lagom för två personer

2 st kycklingfiléer

Till marinaden:

En pressad lime

En färsk röd chilli, skivas i tunna skivor

En pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

Salt

Till salladsbädden (förslagsvis, kan varieras efter smak, tycke och tillgång på grönsaker):

Isbergssallad

Ruccola

Rödlök

Gurka

Färska champinoner

Avocado

Beskrivning

Tina kycklingfiléerna. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor. Rör ihop marinaden.

Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga där i cirka 30 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden. Marineringen är klar när köttet har blivit vitaktigt på ytan.

Under tiden köttet marineras, förbereder man salladsbädden.

Marinering av kycklingen Kycklingen i ugnen

Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsläge om sådant finns. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Placera de färdigmarinerade kycklingbitarna i braspannan. Låt chillin från marinaden följa med. Låt stå i ugnen i 10 minuter.

Lägg kycklingen på salladsbädden. Häll över skyn från braspannan.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Mör karré med mustig svampsky
Karré med svampsky i pannan

Samtidigt som vi funderade på hur vi kunde utnyttja de matvaror vi hade i frysen, passerade ett recept på Salisbury Steak i det sociala flödet på nätet. Detta ledde till att d [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Alfredo utan pasta
Blomkål Alfredo

Här lagar vi en kyckling Alfredo där pastan byts ut mot blomkål. Därmed blir rätten naturligt både glutenfri och LCHF. En "allt i ett" rätt som kan serveras utan tillbehör. [ ... ]

Ramslöksaioli
Ramslöksaoili

Ramslök har en smak som påminer om vitlök, med inslag av lite gräslök. Detta gör ramlöken utmärkt till att smaksätta en majonäs.

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Go to top