Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord. Då vi gör rätten på kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

 

Recept

Receptet är lagom för två personer

2 st kycklingfiléer

Till marinaden:

En pressad lime

En färsk röd chilli, skivas i tunna skivor

En pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

Salt

Till salladsbädden (förslagsvis, kan varieras efter smak, tycke och tillgång på grönsaker):

Isbergssallad

Ruccola

Rödlök

Gurka

Färska champinoner

Avocado

Beskrivning

Tina kycklingfiléerna. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor. Rör ihop marinaden.

Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga där i cirka 30 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden. Marineringen är klar när köttet har blivit vitaktigt på ytan.

Under tiden köttet marineras, förbereder man salladsbädden.

Marinering av kycklingen Kycklingen i ugnen

Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsläge om sådant finns. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Placera de färdigmarinerade kycklingbitarna i braspannan. Låt chillin från marinaden följa med. Låt stå i ugnen i 10 minuter.

Lägg kycklingen på salladsbädden. Häll över skyn från braspannan.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top