×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Recept (2-3 personer)

1 fläskfile på cirka 450 gramm

Marinad

3 msk olivolja
1 pressad lime
2 pressade vilöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano
2 lagerblad, smulat
Nymalt svartpeppar

Beskrivning

Putsa fläskfilen. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna till halva tjockleken. Rör ihop olja, limejuice och kryddor till marinaden.

Fläskfilebitarna läggs ned i marinaden. Marinad och kött hälls i en plattpåse. Förslut påsen och sätt in den i kylen. Marinera sedan i kylen under flera timmar, gärna över natten.

Trä därefter köttet på grillspett. Plocka bort bitar av lagerbladen från köttet. Grilla i en grillpanna ca 3 minuter på varje sida. Om det är sommar grillar man givetvis helst spetten på en träkolsgrill.

Servera med en grekisk sallad, klyftpotatis och tzatziki.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Olles smörsås
Olles smörsås serverad till spättafilé

Detta är en lite lyxig och läcker sås som passar bra till många matfiskar. Prova gärna att servera såsen till filéad fjällröding, det blir jättegott!

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Blomkål i tre varianter
Blomkål för tre varianter

Ett lite annorlunda men riktigt läckert sätt att servera blomkål som tillbehör.

Alfredo utan pasta
Blomkål Alfredo

Här lagar vi en kyckling Alfredo där pastan byts ut mot blomkål. Därmed blir rätten naturligt både glutenfri och LCHF. En "allt i ett" rätt som kan serveras utan tillbehör. [ ... ]

Go to top