×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Recept (2-3 personer)

1 fläskfile på cirka 450 gramm

Marinad

3 msk olivolja
1 pressad lime
2 pressade vilöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano
2 lagerblad, smulat
Nymalt svartpeppar

Beskrivning

Putsa fläskfilen. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna till halva tjockleken. Rör ihop olja, limejuice och kryddor till marinaden.

Fläskfilebitarna läggs ned i marinaden. Marinad och kött hälls i en plattpåse. Förslut påsen och sätt in den i kylen. Marinera sedan i kylen under flera timmar, gärna över natten.

Trä därefter köttet på grillspett. Plocka bort bitar av lagerbladen från köttet. Grilla i en grillpanna ca 3 minuter på varje sida. Om det är sommar grillar man givetvis helst spetten på en träkolsgrill.

Servera med en grekisk sallad, klyftpotatis och tzatziki.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Go to top