×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

 wienerschnitzel serverad med kaprissmör

Recept

Måtten är en anvisning, kan varieras beroende på tycke och smak.

3 msk kapris

150 gram smör

Flingsalt

Eventuellt lite citronsaft

Gör så här, på ett ungefär

Hacka kaprisen, och häll ner dem i en liten bunke. Skär två tredjedelar av smöret i centimeterstora kuber och blanda ned dessa med kaprisen. Skira resterande smör.

Häll  det skirade smöret ned i bunken. Salta. Rör runt, eller vispa, med en gaffel tills det har blivit en jämn konsistens. Lägg över i en serveringskål, och låt vila i kylskåp en kvart innan servering.

Gör man stora mängder, kan man med fördel använda en elvisp för vispningen. Vill man göra det extra elegant, kan man spritsa det mjuka smöret.

Kommentarer   

# KaprissmörChristoper 2017-07-16 20:13
Valuable info. Fortunate me I found your website by accident,
and I am shocked why this twist of fate did not took place in advance!
I bookmarked it.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Sallad nicoise
Sallad nicoise på Bulls vis

Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Go to top