Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

 wienerschnitzel serverad med kaprissmör

Recept

Måtten är en anvisning, kan varieras beroende på tycke och smak.

3 msk kapris

150 gram smör

Flingsalt

Gör så här, på ett ungefär

Hacka kaprisen, och häll ner dem i en liten bunke. Skär två tredjedelar av smöret i centimeterstora kuber och blanda ned dessa med kaprisen. Skira resterande smör.

Häll  det skirade smöret ned i bunken. Salta. Rör runt, eller vispa, med en gaffel tills det har blivit en jämn konsistens. Lägg över i en serveringskål, och låt vila i kylskåp en kvart innan servering.

Gör man stora mängder, kan man med fördel använda en elvisp för vispningen. Vill man göra det extra elegant, kan man spritsa det mjuka smöret.

Kommentarer   

# KaprissmörChristoper 2017-07-16 20:13
Valuable info. Fortunate me I found your website by accident,
and I am shocked why this twist of fate did not took place in advance!
I bookmarked it.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Go to top