×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

vittvinsas 4

Såsen serverad till torskrygg med räkor. Ett rött vin som Faustino I passar faktiskt bra till, även om det är ett något ovanligt val.

Recept

Lagom för två portioner

 1 Charlottenlök

2 kvistar timjan

1 dl vitt vin

1 msk Fiskfond

1 dl Vatten

2 dl Vispgrädde

2 msk brynt smör

1 msk smör för att fräsa lök ockh kryddor i

Maizena redning

Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här på ett ungefär

Finhacka charlottenlöken och repa timjan. Fräs detta mjukt i smör utan att det tar färg. Tillsätt sedan vin, vatten och fiskfond. Reducera tills drygt hälften kvarstår. Sila sedan bort löken.

Tillsätt nu en dl av grädden och det brynta smöret. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt puttra på låg värme i en kvart. Under tiden vispa upp resten av grädden. Strax innan man häller upp såsen, rör försiktigt ned den vispade grädden.

vittvinsas 1

Smör brynes.

vittvinsas 2

Vispad grädde redo att röras ned i såsen.

vittvinsas 3

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god, glutenfri formfranska
Nybakad glutenfri formfranska

Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelhet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Go to top