Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

vittvinsas 4

Såsen serverad till torskrygg med räkor. Ett rött vin som Faustino I passar faktiskt bra till, även om det är ett något ovanligt val.

Recept

Lagom för två portioner

 1 Charlottenlök

2 kvistar timjan

1 dl vitt vin

1 msk Fiskfond

1 dl Vatten

2 dl Vispgrädde

2 msk brynt smör

1 msk smör för att fräsa lök ockh kryddor i

Maizena redning

Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här på ett ungefär

Finhacka charlottenlöken och repa timjan. Fräs detta mjukt i smör utan att det tar färg. Tillsätt sedan vin, vatten och fiskfond. Reducera tills drygt hälften kvarstår. Sila sedan bort löken.

Tillsätt nu en dl av grädden och det brynta smöret. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt puttra på låg värme i en kvart. Under tiden vispa upp resten av grädden. Strax innan man häller upp såsen, rör försiktigt ned den vispade grädden.

vittvinsas 1

Smör brynes.

vittvinsas 2

Vispad grädde redo att röras ned i såsen.

vittvinsas 3

Kommentarer   

# How to fry tomatoesSTEWanix 2018-07-12 07:35
There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require the hostess to spend several hours in the kitchen, so this yavstvo is usually better correct prepare on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard.
http://stewedtomatoes.top/homemade-stewed-tomatoes-recipe: http://stewedtomatoes.top/homemade-stewed-tomatoes-recipe
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Go to top