Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

 

Recept

Steken

1,5 kg benfri karré

3 vilöksklyftor

1 msk paprikapulver

1 msk torkad oregano

2 msk torkad timjan

Salt och svartpeppar

Grönsaks och rotfruktsbädd

2 st potatis

10 cm zuchini

1 gul lök

2 st morötter

1 röd paprika

1 chilli

4 vilöksklyftor

flingsalt

smör

Övrigt

Körsbärstomater på kvist.

 

Gör så här, på ett ungefär.

Börja med att krydda karrén. Gör en kryddblanding, en så kallad rubb, bestående av torkad oregan, timjan, paprikapulver, salt och peppar. Skala och klyv några vilöksklyftor.

Späcka steken med vilöksklyftorna. Rulla sedan steken i rubben, tryck till så att så mycket som möjlig sätter sig i steken. Sätt nu på ugnen, 100 grader.

Nu ska karrén förbakas, detta för att få mört och saftigt kött. Så svep in köttet i aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Låt stå på 100 grader och 1 1/2 timme. Så nu är det gott om tid att ta tag i grönsakerna. Men utnyttja väntetiden till att röra ihop en tzatziki.

Här visas lite av de grönskaer vi valde för dagen. Dessa kan givetvis varieras lite beroende på smak, tillgång och sässong

Så här kan grönsaksbädden se ut. Strö över lite flingsalt och några klickar smör. När karrén är klar med förbakningen höj ungstemperaturen till 200 grader. Ta bort foliet från köttet.

Lägg steken på grönskaskbädden. Låt stå tills köttemparaturen har nått 67 grader. 5 - 10 minuter innan köttet är klart lägg på några kvistar körsbärstomater.

Låt gärna köttet vila några minuter innan den skärs upp. 

Blir det kött över är det snarast positivt. Det smakar nämligen utmärkt som kallskuret.

 

Kommentarer   

# Provencalsk karré på rotfrukts och grönsaksbädd79Niamh 2018-07-17 07:40
I can see that your content probably doesn't have much
visits. Your articles are awesome, you only need more new
visitors. I know a method that can cause a viral
effect on your blog. Search in google: dracko's tricks make your content go viral
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Go to top