Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. En rätt som passar utmärkt de dagar man känner för en gryta men saknar tid för ett långkok.

Rätten tillagar nämligen man på en timme, kanske ännu lite snabbare om man tar Bulls genväg med att använda lövbiff.

Detta är något helt annat än den Korv Stroganoff som serveras ganska frekvent på lunchrestaurangerna. Denna blir nämligen riktigt god. Det är en av de första rätterna vi pulicerade här på Bull och Bratt, och vi lagar den fortfarande flera gånger om året.

Biff Stroganoff anno 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serverat år 2009

Recept

  • cirka ½ kg nötkött av till exempel fransyska. Oftast gör Bull grytan på en paket av Lidls lövbiff
  • 1 - 2 gula lökar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 röda, färska chili. Ring of fire är en lämplig sort.
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Smör för stekning
  • 1 buljongtärning
  • Salt och peppar
  • Gärna några skivade champinoner, kanske 5-6st.
  • 1 tsk dijonsenap, om Bull får bestämma

Beskrivning

Putsa fransyskan och skär upp den i lagom stora bitar, ca 1x1x3 cm. Hacka löken fint. Skär upp vitlök och chili i tunna skivor. Fräs löken mjuk och vitlök i en rejäl stekgryta. Låt sedan även tomatpuré och paprikapulver fräsa tillsammans med löken en liten stund, för då får man fram smaken lite bättre från dessa. Rör sedan ned paprika och chili. Låt fräsa en liten stund. Forsätt med svampen.

Sedan är det dags för köttet. Egentligen ska man bryna köttet i omgångar i en stekpanna, och tillsätt sedan köttbitarna i grytan. Men när det handlar om 500 - 600 gram strimlad lövbiff kan man höja temperaturen i grytan och fräsa köttet direkt där, då under ganska kraftig omrörning.

Häll i creme fraiche, oregano och buljongtärning. Dra över några varv på svartpepparkvarnen. Kok upp, låt det stå och små puttra i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Populärt är att servera med ris. Men vi tycker det är godast att ha klyftpotatis till.Biff Stroganoff serverad med klyftpotatis

Rätten serverad år 2021.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Go to top