×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. En rätt som passar utmärkt de dagar man känner för en gryta men saknar tid för ett långkok.

Rätten tillagar nämligen man på en timme, kanske ännu lite snabbare om man tar Bulls genväg med att använda lövbiff.

Detta är något helt annat än den Korv Stroganoff som serveras ganska frekvent på lunchrestaurangerna. Denna blir nämligen riktigt god. Det är en av de första rätterna vi pulicerade här på Bull och Bratt, och vi lagar den fortfarande flera gånger om året.

Biff Stroganoff anno 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serverat år 2009

Recept

  • cirka ½ kg nötkött av till exempel fransyska. Oftast gör Bull grytan på en paket av Lidls lövbiff
  • 1 - 2 gula lökar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 röda, färska chili. Ring of fire är en lämplig sort.
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Smör för stekning
  • 1 buljongtärning
  • Salt och peppar
  • Gärna några skivade champinoner, kanske 5-6st.
  • 1 tsk dijonsenap, om Bull får bestämma

Beskrivning

Putsa fransyskan och skär upp den i lagom stora bitar, ca 1x1x3 cm. Hacka löken fint. Skär upp vitlök och chili i tunna skivor. Fräs löken mjuk och vitlök i en rejäl stekgryta. Låt sedan även tomatpuré och paprikapulver fräsa tillsammans med löken en liten stund, för då får man fram smaken lite bättre från dessa. Rör sedan ned paprika och chili. Låt fräsa en liten stund. Forsätt med svampen.

Sedan är det dags för köttet. Egentligen ska man bryna köttet i omgångar i en stekpanna, och tillsätt sedan köttbitarna i grytan. Men när det handlar om 500 - 600 gram strimlad lövbiff kan man höja temperaturen i grytan och fräsa köttet direkt där, då under ganska kraftig omrörning.

Häll i creme fraiche, oregano och buljongtärning. Dra över några varv på svartpepparkvarnen. Kok upp, låt det stå och små puttra i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Populärt är att servera med ris. Men vi tycker det är godast att ha klyftpotatis till.Biff Stroganoff serverad med klyftpotatis

Rätten serverad år 2021.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top