Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

 

Recept

För två personer

1 rejäl skiva entrecote ( i stället för 2 tunna skivor, steker vi en tjock som vi delar. Saftigare biff på så sätt.)

2 bakpotatisar

2 baconskivor

1 näve gröna bönor

Till såsen:

1 charlottenlök, finhackad (kan ersättas med några matskedar finhackad gul lök)

1 msk olivolja

2 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

1 dl vatten

1 dl rött vin

1 konserverad grillad röd paparika, strimmlas

Nymalen svartpeppar

Maizena redning

1 msk smör

 

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att tvätta bakpotatisen, snitta dem och förbaka dem i mikrougnen, 8 min på full effekt brukar bli lagom. Under tiden sätt på ugnen, 180 gr med varmluft och övervärme brukar bli bra. Naturligtvis kan man, om tid finns, hoppa över steget i mikron och sätta potatisen direkt i ugnen.

Skapa nu buketterna av gröna bönor. Lägg ut en baconskiva på skärbrädan, lägg på runt 10 bönor, rulla ihop och placera på en liten ugnfast form.

När potatisarna är färdiga i mikron. Flytta över dem på ett ugnsfast fat, pensla dem med olja och in med dem i ugnen. De behöver mellan 20 - 30 minuter i ugnen, stoppa även in bönpacketen i samma ugn.

Salta och peppra köttet.

En tjock skiva entrecote som räcker till två

Nu är det dax att ta itu med såsen. Fräs den hackade löken mjuk utan att den får färg, mal svartpeppar över den under tiden. Tillsätt därefter övriga ingredienser, bort sett från paprika, smör och redning. Låt koka ihop och reducera. Sila därefter av löken. Tillsätt den strimlade paprikan. Kok upp. Red av och blanka såsen med smöret.

Paprikan är strimlad och klar att vända ned i såsen

Stek entrecoten i en blandning av olivolja och smör. Vänd några gånger under stekningen. Kör man med vår variant, en tjock, blir stektiden längre än för två tunna, och då bör man även minska stektemperaturen en aning.

Vid servering, tryck ned en rejäl klick smör i vardera potatis. Strö sedan gärna gräslök och paprika pulver över potatisarna. Servera lite gräddfil till för att lägga i potatisen.

Ett kraftigt rött vin passar bra till.

 

Kommentarer   

# Entrecote Moulin RougeWww.gipsonwvl.com 2017-07-14 13:27
Thanks, it's quite informative
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Go to top