Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader, och varmluftsläge (om detta finns).

Blanda ihop en grilloja, bestående av olivolja, soja, svartpeppar och salt. Pensla steken med denna sås.

Stick in en stektermometer i köttets mitt. Sätt in steken i ugnen. Låt den stå där till kötttermometern visar 53 grader.

Tag ut steken, och låt den vila i tjugo minuter, innan den skivas. Svep inte in den i folie under denna tid.

 

Servera gärna med en potatisgratäng, och kanske en god sås. Förslag på en sås som passar ser ut så här:

1,5 dl vatten

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

2 msk Madeira vin

1 nypa torkad rosmarin, stött i mortel

Svartpeppar

1 tsk grönpeppar i lag, som hackas

2 dl vispgrädde

Lite sky från steken

Maizena

Kok ihop vatten och kryddor, tillsätt grädden. Låt sjuda några minuter. Häll i lite av skyn från steken. Red av med Maizena.

 

Bilden nedan visar en rostbiffsmörgås, med remuladsås, saltgurka, riven pepparrot, rödlök och lite annat. Perfekt som lunch, dagen efter man lagat steken!

 

Den kan även serveras kallskuren tillsammans med en potatisgratäng eller en potatissalad. Gott till då är rostad lök, tyvärr innehåller den rostade löken man kan köpa på burk ofta vetemjöl. Ett glutenfritt alternativ, som blir dessutom godare, är att göra löken själv (på bilden nedan). Gör då så här:

Skala och skiva en lök. Stek sakta under omröring i mycket smör tills dess att löken är lite lätt krispig.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Go to top