Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader, och varmluftsläge (om detta finns).

Blanda ihop en grilloja, bestående av olivolja, soja, svartpeppar och salt. Pensla steken med denna sås.

Stick in en stektermometer i köttets mitt. Sätt in steken i ugnen. Låt den stå där till kötttermometern visar 53 grader.

Tag ut steken, och låt den vila i tjugo minuter, innan den skivas. Svep inte in den i folie under denna tid.

 

Servera gärna med en potatisgratäng, och kanske en god sås. Förslag på en sås som passar ser ut så här:

1,5 dl vatten

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

2 msk Madeira vin

1 nypa torkad rosmarin, stött i mortel

Svartpeppar

1 tsk grönpeppar i lag, som hackas

2 dl vispgrädde

Lite sky från steken

Maizena

Kok ihop vatten och kryddor, tillsätt grädden. Låt sjuda några minuter. Häll i lite av skyn från steken. Red av med Maizena.

 

Bilden nedan visar en rostbiffsmörgås, med remuladsås, saltgurka, riven pepparrot, rödlök och lite annat. Perfekt som lunch, dagen efter man lagat steken!

 

Den kan även serveras kallskuren tillsammans med en potatisgratäng eller en potatissalad. Gott till då är rostad lök, tyvärr innehåller den rostade löken man kan köpa på burk ofta vetemjöl. Ett glutenfritt alternativ, som blir dessutom godare, är att göra löken själv (på bilden nedan). Gör då så här:

Skala och skiva en lök. Stek sakta under omröring i mycket smör tills dess att löken är lite lätt krispig.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna soppa serverar vi med frikadeller och kokta ägghalvor.

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

Go to top