Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Recept

Räcker till 4 personer

Ett stycke ryggbiff strax under kilot
400 gr grönkål
1 fänkål
4 dl vispgrädde
200 gr varmrökt sidfläsk (kan ersättas med bacon)
1 msk dijonsenap
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 100 grader. Stek köttet i en stekpanna, så det får fin färg runt om. Salt och peppra. Sätt in steken i ugnen, låt stå tills innertemperaturen är 56 - 58 grader. Ett utmärkt alternativ till ugnen är att köra ryggbiffen i sous vide. Då ställer man in 4 timmar och 57,5 grader på sin sous vide-stav och bryner då köttet först efter sous vide badet.

Skölj och repa grönkålen. Skiva fänkålen i tunna skivor.  Koka båda i saltat vatten till de mjuknad något.

Tärna fläsket och stek i smör. Rör ned kålen i fläsk fräset. Häll gräden, tillsätt senapen, och smaka av med salt och peppar. Låt puttra långsamt några minuter.

När köttet är färdigt ugnen, tag ut och låt det vila några minuter. Skiva sedan köttet tunt och servera med den gräddkokta kålen.

Eventuellt överbliven grönkål går utmärkt att frysa in, och ryggbiffen kan användas till ett läckert smörrebröd. Tänk rostbiffsmörgås de luxe.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Go to top