Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

 

Kyckling, paprika, tomat och lök bildar stomen i denna gryta, som sedan frikostigt kryddas med vitlök, chilli och örtkryddor. 

Recept

1 färsk kyckling

3 paprikor, gärna i olika färger. Strimlas

4 stora lökar, grovt hackade

10 vitlöksklyftor, tunt skivade

2 röda chilli, tunt skivad

100 gr valnötskärnor

2 burkar hela tomater

2 dl vitt vin

1 hönsbuljongtärning

Timjan, oregano, salt och svartpeppar

Olivolja för stekning

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att hacka och skiva grönsakerna. Stycka kycklingen

Så här grovt hackas löken

Vitlöken skivas.

Chillin likaså

Kycklingen är styckad. Bröstbitarna har delats på mitten. Vi använder även skrovet, även om det inte innehåller mycket kött så bidrar det till att göra grytan mustig.

Ta fram en stor stekgryta. Börja med att fräsa lök och vitlök i denna gryta med olivolja, utan att de tar färg. Löken ska liksom smälta ihop med oljan. Tillsätt därefter paprikan och chillin. Låt detta fräsa ihop några minuter, kanske 10 minuter.

Under tiden bryn kycklinbitarna i en separat stekpanna. När bitarna fått färg lyfts de över i grytan med grönsakerna i.

 

Tillsätt nu burktomater, vin,  och buljongtärning. Krydda med timjan och oregano. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt nu grytan sjuda i en halvtimme utan lock, det ska reduceras!

Tillsätt därefter valnötterna. Dessa smulas grovt, en kärna delas i 4, kanske 5 bitar. Rör ned valnötterna, sedan är det klart att servera! Klyftpotatis passar bra till.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Go to top