Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

 

Kyckling, paprika, tomat och lök bildar stomen i denna gryta, som sedan frikostigt kryddas med vitlök, chilli och örtkryddor. 

Recept

1 färsk kyckling

3 paprikor, gärna i olika färger. Strimlas

4 stora lökar, grovt hackade

10 vitlöksklyftor, tunt skivade

2 röda chilli, tunt skivad

100 gr valnötskärnor

2 burkar hela tomater

2 dl vitt vin

1 hönsbuljongtärning

Timjan, oregano, salt och svartpeppar

Olivolja för stekning

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att hacka och skiva grönsakerna. Stycka kycklingen

Så här grovt hackas löken

Vitlöken skivas.

Chillin likaså

Kycklingen är styckad. Bröstbitarna har delats på mitten. Vi använder även skrovet, även om det inte innehåller mycket kött så bidrar det till att göra grytan mustig.

Ta fram en stor stekgryta. Börja med att fräsa lök och vitlök i denna gryta med olivolja, utan att de tar färg. Löken ska liksom smälta ihop med oljan. Tillsätt därefter paprikan och chillin. Låt detta fräsa ihop några minuter, kanske 10 minuter.

Under tiden bryn kycklinbitarna i en separat stekpanna. När bitarna fått färg lyfts de över i grytan med grönsakerna i.

 

Tillsätt nu burktomater, vin,  och buljongtärning. Krydda med timjan och oregano. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt nu grytan sjuda i en halvtimme utan lock, det ska reduceras!

Tillsätt därefter valnötterna. Dessa smulas grovt, en kärna delas i 4, kanske 5 bitar. Rör ned valnötterna, sedan är det klart att servera! Klyftpotatis passar bra till.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Go to top