×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

För det mesta grillas fläskkarré i skivor vilket fungerar riktigt bra. Utmärkt på t.ex. en campingsemester då det både är snabbt och enkelt. Fungerar även på enkla grillar. I dessa fall köper man kanske till och med köttet färdigmarinerat. Men i det här receptet tar vi smakupplevelsen till högre höjder. Tricken är att tillaga en hel bit, indirekt grillad i en klotgrill. En god och stark hemgjord marinad. Samt rökspån från körsbärsträd. Tillagningstiden blir förvisso längre, men man blir rikt belönad för att man tar sig denna tid.

Recept

En bit fläskkarré, beräkna 250 gram/person. Det är ju det grillade köttet som spelar huvudrollen i denna rätt, så det ska vara rejält med kött till matgästerna!
1 näve blötlagda spån av körsbärsträd.

Lämpliga tillbehör att grilla till kan vara majskolv, zuchini, och haloumi ost

Marinad

2 msk Olivolja
2 msk Kinesisk soja
1 tsk Balsamvinäger
Svartpeppar
Salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk Sambal Olek, eller en fint skivad färsk chili.
2 krm mald ingefära

Beskrivning

Tänd grillbriketterna. Blötlägg rökspånen. Blanda ihop grilloljan. Pensla köttet med marinaden, det ska har rikligt med marinad.

När grillbriketterna har fått fin glöd lägg dem vid sidorna i grillen. Strö spånen över grillen. Placera köttet i mitten av grillen. Stick i en köttermometer. Sätt på locket på grillen, och öppna alla spjäll. Men öppna inte för mycket, utan försök hålla temperaturen i grillen på cirka 80 till 100 grader. Desto långsammare grillning desto mörare kött. Moppa gärna köttet en gång i timmen med överbliven marinad eller någon form av moppsås. Den enklaste moppsåsen får man genom att spä den överblivna marinaden med någont matsked vinäger.

När kötttemperaturen närmar sig 60 grader är tid att tänka på att grilla tillbehören. Då öppnar vi spjällen för fullt, för nu krävs lite högre temperatur. Grilla tillbehören direkt över glöden, men fortfarande under lock.

När köttermometern visar 69 grader, ta av köttet från grillen. Låt vila någon minut innan köttet skärs upp.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Go to top