Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En klassisk förrätt signerad Tore Vretman, om jag inte minns fel. Börja med en liten franskbrödskiva stekt i skirat smör, lägg på en hög skalade räkor rörda i lite hemlagad majonäs, toppa med en rejäl klick löjrom. Kanon!

Men hur gör vi om det ska vara glutenfritt? Glutenfritt bröd är ju ingen höjdare, inte ens om man steker det i skirat smör. Så här löser vi detta lilla problemet.

På bilden har vi kört med budgetvarianten, löjromen har ersatts av stenbitsrom. Inte alls lika gott, men tillgängligheten är högre och priset betydligt lägre.

Som synes har vi ersatt brödskivan med en halv advokado, lite hackad rödlök och en citronskiva. Sedan serverar vi enligt bilden. I orginalet läggs ju räkorna på brödet, och romen ovanpå räkorna, men det fungerar inte så bra här.

 

Recept

För två personer

2 hg färska räkor

2 msk majonäs

2 msk rom, helst löjrom

1 advokado

1 msk hackad rödlök

2 skivor citron

Dill för dekoration

 

Beskrivning

Börja med att skala räkorna. Rör sedan ned dem i majonäsen, tillsätt kanske lite hackad rödlök och lite finhackad dill. Om man vill göra det extra bra, rör ihop majonäsen själv. Det blir bäst om majonäsen har tydlig syra, och är ganska fast i konsistensen.

Välj en mogen advokado. Dela och ta ur kärnan. Lägg lite hackad rödlök i urgröpningen efter kärnan.

Lägg upp på tallrik enligt bilden. Servera. Ett svalt, torrt vitt vin passar bra till. Ät och njut.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efterlängtade croissanter. Detta kändes som att ta den glutenfria bakningen till nya höjder.

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vinter, så hur gör vi då?

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

Go to top