×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Till skillnad från de flesta andra potatissallader så serveras denna ljummen och tillagas helst på mjölig vinterpotatis. Den passar utmärkt att servera till vårens första grillade kött, riktigt gott till spareribs

.ljummen potatissallad serverad till BBQrökta spareribs

Här avnjuts potatisalladen med BBQrökta spareribs från en Ibericogris.

Recept

Mängden här är beräknad för två personer

  • 4 normalstora potatisar, gärna King Edward
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 - 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjan
  • vitpeppar
  • en liten klick dijonsenap
  • smör

Gör så här, på ett ungefär

Skala och hacka lök ganska grovt. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och tärna potatisen.

Börja nu med att fräsa lök och vitlök i smöret. Löken ska bli mjuk men inte brynas. Mal ned vitpeppar i smöret så denna får fräsa med så kommer vitpepparsmaken att utvecklas fint.

När löken är mjuk håll på dijonsenap, vin och vatten. Tillsätt buljongträningen och lagerblad. Låt koka upp. Därefter i med potatisen och strö över lite repad timjan.

Dra ned på värmen, nu ska det bara sjuda. Rör om lite då och då men inte för mycket. För detta steg behöver rätten 10 - 15 minuter.

Tillagning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

Potatisen sjuder under försiktig omrörning.

När potatisen är mjuk är det klart. Då har även spadet tjocknat och blivit simmigt. Låt nu salladen vila lite innan servering, den ska serveras ljummen men inte varm. Avlägsna lagerbladet innan servering.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Mör karré med mustig svampsky
Karré med svampsky i pannan

Samtidigt som vi funderade på hur vi kunde utnyttja de matvaror vi hade i frysen, passerade ett recept på Salisbury Steak i det sociala flödet på nätet. Detta ledde till att d [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Nöt- och frö-bröd
En skiva nöt- och frö-bröd

Vill man ha en skiva av ett kraftigt fullkornsbröd men det ska vara glutenfritt och/eller LCHF så är detta bröd ett mycket bra alternativ.

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Go to top