En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Till skillnad från de flesta andra potatissallader så serveras denna ljummen och tillagas helst på mjölig vinterpotatis. Den passar utmärkt att servera till vårens första grillade kött, riktigt gott till spareribs

.ljummen potatissallad serverad till BBQrökta spareribs

Här avnjuts potatisalladen med BBQrökta spareribs från en Ibericogris.

Recept

Mängden här är beräknad för två personer

  • 4 normalstora potatisar, gärna King Edward
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 - 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjan
  • vitpeppar
  • en liten klick dijonsenap
  • smör

Gör så här, på ett ungefär

Skala och hacka lök ganska grovt. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och tärna potatisen.

Börja nu med att fräsa lök och vitlök i smöret. Löken ska bli mjuk men inte brynas. Mal ned vitpeppar i smöret så denna får fräsa med så kommer vitpepparsmaken att utvecklas fint.

När löken är mjuk håll på dijonsenap, vin och vatten. Tillsätt buljongträningen och lagerblad. Låt koka upp. Därefter i med potatisen och strö över lite repad timjan.

Dra ned på värmen, nu ska det bara sjuda. Rör om lite då och då men inte för mycket. För detta steg behöver rätten 10 - 15 minuter.

Tillagning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

Potatisen sjuder under försiktig omrörning.

När potatisen är mjuk är det klart. Då har även spadet tjocknat och blivit simmigt. Låt nu salladen vila lite innan servering, den ska serveras ljummen men inte varm. Avlägsna lagerbladet innan servering.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

tisdag, 14 januari 2025 10:52

Vi arbetar med att få fram ett glutenfritt alternativ till den danska och tyska grova fullkornsbröden. Och nu börjar det likna något! Vi har fått fram ett gott bröd!

fredag, 03 januari 2025 14:17

Vi plockar gärna svamp på hösten, ofta blir det lite mer än vad vi hinner tillaga och äta färskt. Och då är det lämpligt att torka svamp för att kunna använda i matlagningen under resten av året.

onsdag, 01 januari 2025 14:13

Från att ha varit ett bortglömt redskap i många kök har tryckkokaren gjort en stark comeback, tack vare dess snabbhet, mångsidighet och förmåga att skapa djupa smaker. Vi använder vår tryckkokare...

söndag, 24 november 2024 09:36

Att baka med surdeg passar utmärkt i det glutenfria köket. Brödet blir saftigare, godare och får dessutom lite längre hållbarhet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka