Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Till skillnad från de flesta andra potatissallader så serveras denna ljummen och tillagas helst på mjölig vinterpotatis. Den passar utmärkt att servera till vårens första grillade kött, riktigt gott till spareribs

.ljummen potatissallad serverad till BBQrökta spareribs

Här avnjuts potatisalladen med BBQrökta spareribs från en Ibericogris.

Recept

Mängden här är beräknad för två personer

  • 4 normalstora potatisar, gärna King Edward
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 - 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjan
  • vitpeppar
  • en liten klick dijonsenap
  • smör

Gör så här, på ett ungefär

Skala och hacka lök ganska grovt. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och tärna potatisen.

Börja nu med att fräsa lök och vitlök i smöret. Löken ska bli mjuk men inte brynas. Mal ned vitpeppar i smöret så denna får fräsa med så kommer vitpepparsmaken att utvecklas fint.

När löken är mjuk håll på dijonsenap, vin och vatten. Tillsätt buljongträningen och lagerblad. Låt koka upp. Därefter i med potatisen och strö över lite repad timjan.

Dra ned på värmen, nu ska det bara sjuda. Rör om lite då och då men inte för mycket. För detta steg behöver rätten 10 - 15 minuter.

Tillagning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

Potatisen sjuder under försiktig omrörning.

När potatisen är mjuk är det klart. Då har även spadet tjocknat och blivit simmigt. Låt nu salladen vila lite innan servering, den ska serveras ljummen men inte varm. Avlägsna lagerbladet innan servering.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Go to top