×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Till skillnad från de flesta andra potatissallader så serveras denna ljummen och tillagas helst på mjölig vinterpotatis. Den passar utmärkt att servera till vårens första grillade kött, riktigt gott till spareribs

.ljummen potatissallad serverad till BBQrökta spareribs

Här avnjuts potatisalladen med BBQrökta spareribs från en Ibericogris.

Recept

Mängden här är beräknad för två personer

  • 4 normalstora potatisar, gärna King Edward
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 - 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjan
  • vitpeppar
  • en liten klick dijonsenap
  • smör

Gör så här, på ett ungefär

Skala och hacka lök ganska grovt. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och tärna potatisen.

Börja nu med att fräsa lök och vitlök i smöret. Löken ska bli mjuk men inte brynas. Mal ned vitpeppar i smöret så denna får fräsa med så kommer vitpepparsmaken att utvecklas fint.

När löken är mjuk håll på dijonsenap, vin och vatten. Tillsätt buljongträningen och lagerblad. Låt koka upp. Därefter i med potatisen och strö över lite repad timjan.

Dra ned på värmen, nu ska det bara sjuda. Rör om lite då och då men inte för mycket. För detta steg behöver rätten 10 - 15 minuter.

Tillagning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

Potatisen sjuder under försiktig omrörning.

När potatisen är mjuk är det klart. Då har även spadet tjocknat och blivit simmigt. Låt nu salladen vila lite innan servering, den ska serveras ljummen men inte varm. Avlägsna lagerbladet innan servering.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Go to top