×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Ispanskakottbullaripanna

Recept

Köttbullar

500g blandfärs

1 ägg

4 vitlöksklyftor

2 msk paprika pulver

1 dl vatten

1 näve hackad persilja

Salt och svartpeppar, efter smak

Olivolja för stekning

Tomatsås

2 msk olivolja

3 st vitlöksklyftor, tunt skivade

1 burk tomater, hela eller krossade

2 dl vitt vin

2 st färska chili, skivas i tunna skivor

1 tärning grönsaksbuljong

Timjan, repa några kvistar

Svartpeppar, även här efter smak

Gör så här, på ett ungefär

Köttbullar

Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.

Rulla smeten till köttbullar.

Stek i olivolja tills de fått fin färg.

Tomatsås

Börja med att fräsa vitlöken i olivoljan utan den får färg i en gryta.

Tillsätt därefter alla övriga ingredienser.

Låt koka sakta i 10 minuter

Lägg köttbullarna i såsen och låt koka i 10 minuter

Smaka av med salt och svartpeppar

Det passar bra att servera rätten med OlleBull potatisar och lite färsk ruccola.

 

spanskakottbullar serverat

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Go to top