Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatismos, den är nämligen mättande.

blomkalspure 1

Recept

Lagom för 2 personer

1/4 blomkålshuvud

cirka 1 dl vispgrädde

1 msk smör

Svartpeppar

Salt

Muskotnöt

Gör så här, på ett ungefär

Dela blomkålen i små buketter. Kok kålen mjuk i saltat vatten.

Når kålen är färdigkokt, häll av vattnet. Mixa den kokta kålen med en stavmixer. 

Rör ned grädde och en klick smör i den mixade kålen, Kok upp.

Krydda med svartpeppar och riven muskot. Smaka av med salt.

Koka försiktigt i några minuter, sedan är det klart att servera.

blomkalspure 2

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka