Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

servingsfatjpg

Recept

För 2 personer

1/2 fläskfile, ca 250 gram

5 skivor bacon

4 färska medelstora champinoner

1 vitlöksklyfta

1 påse färsk spenat

Parmesanost

Salt, svartpeppar och muskotnöt

Smör till stekning

Gör så här, ungefär

Dela fläskfilen, putsa, salta och peppra. Rulla sedan in köttet med baconen. Bryn sedan filen runt om i en panna. Färdiglaga sedan köttet i ugn på 125 grader varmluft. Det är färdigt vid en innertemperatur på 63 grader ( tar cirka 25 minuter).

Skölj spenaten väl (det kan finnas gruskorn). Fräs den sedan i smör. Krydda med riven muskot, svartpeppar och lite flingsalt.

Skiva upp den färdigstekta filen.

Bred ut spenaten på ett serveringsfat. Lägg köttskivorna ovanpå. Lägg ut svampen och hyvla över lite parmesan. Klart!

Skiva svampen. Finhacka vitlöken. Bryn sedan svampen tillsammans med vitlöken i smör

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Go to top