Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

servingsfatjpg

Recept

För 2 personer

1/2 fläskfile, ca 250 gram

5 skivor bacon

4 färska medelstora champinoner

1 vitlöksklyfta

1 påse färsk spenat

Parmesanost

Salt, svartpeppar och muskotnöt

Smör till stekning

Gör så här, ungefär

Dela fläskfilen, putsa, salta och peppra. Rulla sedan in köttet med baconen. Bryn sedan filen runt om i en panna. Färdiglaga sedan köttet i ugn på 125 grader varmluft. Det är färdigt vid en innertemperatur på 63 grader ( tar cirka 25 minuter).

Skölj spenaten väl (det kan finnas gruskorn). Fräs den sedan i smör. Krydda med riven muskot, svartpeppar och lite flingsalt.

Skiva upp den färdigstekta filen.

Bred ut spenaten på ett serveringsfat. Lägg köttskivorna ovanpå. Lägg ut svampen och hyvla över lite parmesan. Klart!

Skiva svampen. Finhacka vitlöken. Bryn sedan svampen tillsammans med vitlöken i smör

 

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juli 2023 07:08

En modern version av en klassisk kycklingrätt som en del av oss minns från 1970-talet.

onsdag, 08 mars 2023 12:24

En god gryträtt som är inspirerad av OssoBuco.

onsdag, 08 februari 2023 13:45

Att röka sin lax själv är ganska enkelt om man har en lämplig grill. Utmaningen är att hålla rätt temperatur i grillen under hela processen.

måndag, 31 oktober 2022 13:43

En härligt god, kladdig äppelkaka som passar utmärkt till dessert.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka