Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

 

Recept

1,5 kg nötstek av fransyska

3 gula lök

5 vitlöksklyftor

2 morötter

4 skivor bacon, eller ännu bättre stekfläsk

3 enbär

Timjan

1,5 dl rött vin

Sås

1,5 dl vatten

1 msk kinesisk soja

1 msk bongs kalvfond

1 msk tomatpuré

Spadet från Römertopfgrytan

2 dl vispgrädde

1 stänk tabasco

Nymalen svartpeppar

Maizena redning

Beskrivning

Lägg steken i en Römertopfgryta och häll på vinet och låt dra i ca 1 timme. Ta upp steken och bryn på alla sidor. Lägg tillbaka i grytan tillsammans med enbär och timjan. Klyfta lök och morötter och skala vitlöken. Dela baconskivorna i ca 4 cm bitar. Lägg bacon, lök, vitlökar och morötter ovan på steken. Sätt in i ugnen på 210 grader, koktiden är ca 90 minuter.

Så här görs såsen. Vatten, soja, fond, tomatpuré och kryddor får koka samman i en kastrull. Därefter tillsättes spadet från grytan och kokas samman. Tillsätt grädden. Red av med maizena

Skiva steken innan servering.

Kommentarer   

# Olle Bulls Påskstekmanicure 2017-05-08 08:54
Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs?
I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to
have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
If you're even remotely interested, feel free to
send me an e-mail.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.<

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 150 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatismos, den är nämligen mättande.

Go to top