En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé. Receptet bör räcka väl till 4 personer.
![]() |
![]() |
Recept
1,5 kg nötstek av fransyska
3 gula lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
4 skivor bacon, eller ännu bättre stekfläsk
3 enbär
Timjan
1,5 dl rött vin
Sås
1,5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
1 msk bongs kalvfond
1 msk tomatpuré
Spadet från Römertopfgrytan
2 dl vispgrädde
1 stänk tabasco
Nymalen svartpeppar
Maizena redning
Beskrivning
Lägg steken i en Römertopfgryta och häll på vinet och låt dra i ca 1 timme. Ta upp steken och bryn på alla sidor. Lägg tillbaka i grytan tillsammans med enbär och timjan. Klyfta lök och morötter och skala vitlöken. Dela baconskivorna i ca 4 cm bitar. Lägg bacon, lök, vitlökar och morötter ovan på steken. Sätt in i ugnen på 210 grader, koktiden är ca 90 minuter.
Så här görs såsen. Vatten, soja, fond, tomatpuré och kryddor får koka samman i en kastrull. Därefter tillsättes spadet från grytan och kokas samman. Tillsätt grädden. Red av med maizena
Skiva steken innan servering.
Kommentarer
I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to
have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
If you're even remotely interested, feel free to
send me an e-mail.
RSS-flöde för kommentarer på denna post