Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

 

Recept

1,5 kg nötstek av fransyska

3 gula lök

5 vitlöksklyftor

2 morötter

4 skivor bacon, eller ännu bättre stekfläsk

3 enbär

Timjan

1,5 dl rött vin

Sås

1,5 dl vatten

1 msk kinesisk soja

1 msk bongs kalvfond

1 msk tomatpuré

Spadet från Römertopfgrytan

2 dl vispgrädde

1 stänk tabasco

Nymalen svartpeppar

Maizena redning

Beskrivning

Lägg steken i en Römertopfgryta och häll på vinet och låt dra i ca 1 timme. Ta upp steken och bryn på alla sidor. Lägg tillbaka i grytan tillsammans med enbär och timjan. Klyfta lök och morötter och skala vitlöken. Dela baconskivorna i ca 4 cm bitar. Lägg bacon, lök, vitlökar och morötter ovan på steken. Sätt in i ugnen på 210 grader, koktiden är ca 90 minuter.

Så här görs såsen. Vatten, soja, fond, tomatpuré och kryddor får koka samman i en kastrull. Därefter tillsättes spadet från grytan och kokas samman. Tillsätt grädden. Red av med maizena

Skiva steken innan servering.

Kommentarer   

# Olle Bulls Påskstekmanicure 2017-05-08 08:54
Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs?
I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to
have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
If you're even remotely interested, feel free to
send me an e-mail.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top