Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar av kycklingen. Inspirationen till denna rätt kommer främst från ett recept på www.56kilo.se, som vi sedan anpassat till vårt tycke ock smak.

kycklinggryta 1 2Här fräser vi grönsakerna till grytan. Vid fotograferingstillfället provade vi med att tillsätta en chili. det blev inte bra, så gör inte om detta misstag.

Recept

900 gr färsk kycklinglårfilé (en förpackning)

1 purjolök, som skivas i centimeter tjocka skivor

2 finhackade charlottenlökar

4 vitlökklyftor, skivas tunt

2 morötter, som slantas.

150 gr champinjoner

4 dl torrt vitt vin, gärna en italienare.

2 dl vispgrädde

1/2 citron

Timjan, helst färsk

Salt och peppar

1 kycklingbuljongtärning

3 dl riven parmesan

Smör till stekning

 

Lök till grytan

De olika lökarna skalade, skivade eller hackade - klara att åka ned i grytan.

Gör så här - på ett ungefär

Börja med att ansa och skiva grönsaker och svamp. Hacka chalottenlöken. Riv paramesan. Champinjonerna halveras, kvarteras eller skivas beroende på dess storlek.

Kycklinglårfilerna ska putsas och dela i 2 - 3 delar.

Fräs därefter grönsaker, lök och svamp i smör. Ha inte för hög värme, det ska fräsas men inte brynas. När fräset börjar mjukna något rör ned kycklingbitarna. Låt fräsa ett litet tag till.

Häll därefter över vin och grädde. Tillsätt buljongtärningen och pressa i saften från en halv citron. Låt koka upp, sänk sedan värmen så att det bara sjuder lite lätt. Rör nu ned den rivna osten och tillsätt timjan. Vi tycker att man kan vara ganska frikostig med timjan.

Låt nu grytan sjuda i minst 15 minuter, gärna lite mer. Man vill bli av med den råa gräddsmaken, och då behöver man sjuda såsen i minst 15 minuter, men som sagt gärna lite mer.

Smaka av med salt och peppar. Kanske reda av med lite maizena. Sen är det klar att servera.

Timjan repas

Timjan repas.

Gryta på kycklinglårfilé
Servera gärna kokt potatis till. De kan användas till att suga upp den goda såsen med.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Go to top