Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar av kycklingen. Inspirationen till denna rätt kommer främst från ett recept på www.56kilo.se, som vi sedan anpassat till vårt tycke ock smak.

kycklinggryta 1 2Här fräser vi grönsakerna till grytan. Vid fotograferingstillfället provade vi med att tillsätta en chili. det blev inte bra, så gör inte om detta misstag.

Recept

900 gr färsk kycklinglårfilé (en förpackning)

1 purjolök, som skivas i centimeter tjocka skivor

2 finhackade charlottenlökar

4 vitlökklyftor, skivas tunt

2 morötter, som slantas.

150 gr champinjoner

4 dl torrt vitt vin, gärna en italienare.

2 dl vispgrädde

1/2 citron

Timjan, helst färsk

Salt och peppar

1 kycklingbuljongtärning

3 dl riven parmesan

Smör till stekning

 

Lök till grytan

De olika lökarna skalade, skivade eller hackade - klara att åka ned i grytan.

Gör så här - på ett ungefär

Börja med att ansa och skiva grönsaker och svamp. Hacka chalottenlöken. Riv paramesan. Champinjonerna halveras, kvarteras eller skivas beroende på dess storlek.

Kycklinglårfilerna ska putsas och dela i 2 - 3 delar.

Fräs därefter grönsaker, lök och svamp i smör. Ha inte för hög värme, det ska fräsas men inte brynas. När fräset börjar mjukna något rör ned kycklingbitarna. Låt fräsa ett litet tag till.

Häll därefter över vin och grädde. Tillsätt buljongtärningen och pressa i saften från en halv citron. Låt koka upp, sänk sedan värmen så att det bara sjuder lite lätt. Rör nu ned den rivna osten och tillsätt timjan. Vi tycker att man kan vara ganska frikostig med timjan.

Låt nu grytan sjuda i minst 15 minuter, gärna lite mer. Man vill bli av med den råa gräddsmaken, och då behöver man sjuda såsen i minst 15 minuter, men som sagt gärna lite mer.

Smaka av med salt och peppar. Kanske reda av med lite maizena. Sen är det klar att servera.

Timjan repas

Timjan repas.

Gryta på kycklinglårfilé
Servera gärna kokt potatis till. De kan användas till att suga upp den goda såsen med.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Go to top