×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

Ursprungligen lagades denna rätt på kycklinghalvor. Men oftast blir det för mycket mat, så därför byts kycklinghalvorna ibland ut mot kycklingklubbor. En annan variant, vilken vi rekommenderar är att man skär ut brösten från kycklinghalvorna och tillagar den nu bröstlösa kycklingen på detta sätt. Kycklingfilérna sparas till en annan dag och en annan rätt, kanske en dragonkyckling kan passa. 

Finnessen med denna tillagning är att under tiden kycklingen steks droppar den feta stekskyn från fågeln ned på potatisen. Därmed blir potatisen tillagad i en väldig god och mustig buljong. 

Recept

2 kycklingklubbor, alternativt kycklinghalvor.  (om man använder frysta kycklingdelar, så ska dessa tinnas innan tillagning)

kyckling med buljongpotatis, utskurna kycklingbröst

Vid detta tillfälle har vi hel kyckling där vi valt att skär bort brösten. Dessa kommer att filéas och användas till en annan måltid senare.

Marinad

Lite olivolja, soja, salt, peppar, och lite annat. Man kan göra lite som man vill här. Vad som ska ingå i en grillolja, även kallad marinad är olja, kinesisk soja, salt och peppar. Saltet behövs för att få oljan att gå upp i emulsion med sojan. Övriga kryddor efter tycke. En klick sambal oelek rör oftast Bull ned i sin marinad, och en pressad vitlöksklyfta.

Buljongpotatis

4-5 skivade potatisar
1-2 skivade gula lökar
½ hönsbuljongtärning
1 dl vatten
1 hackad vitlök
Salt och peppar

kyckling med buljongpotatis, lök och potatis skalas och skivas

Lök och potatis skalas och skivas

Beskrivning

Varva potatis, lök och vitlök i en smörad eldfast form. Häll på buljongen och salta och peppra. Lägg de valda kycklingdelarna ovanpå potatisen. Pensla kycklingdelarna med marinaden. Ställ sedan in formen i 225 °C varm ugn i 30-45 min. Pensla gärna kycklingbitarna en gång till med marinaden efter 15 minuter i ugn.

 

kyckling med buljongpotatis på väg in i ugnen

Rätten är klar att sättas in i ugnen.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelhet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Alfredo utan pasta
Blomkål Alfredo

Här lagar vi en kyckling Alfredo där pastan byts ut mot blomkål. Därmed blir rätten naturligt både glutenfri och LCHF. En "allt i ett" rätt som kan serveras utan tillbehör. [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top