Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Recept

1 hel färsk kyckling
1,5 dl vitt vin
3 dl kycklingfond (helst riktig hemgjord, annars vatten och ett par matskedar av Bongs kycklingfond)
1/2 citron
Paprikapulver
Färsk repad timjan
Salt och peppar

Färsk timjan blir godast.

Till fyllning:

150 gram rökt sidfläsk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kvist färsk timjan <br">nymalen svartpeppar
smör för stekning

Till såsen (grunden är vätskan i lergrytan)

1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
Maizena redning

Beskrivning

Vi börjar med fyllningen, som är aningen engelsk inspirerad. Till denna har vi rökt fläsk, lök, vitlök, chilli, och lite färsk timjan.

Fyllningen tärnars och hackas och fräses därefter med smör i en stekpanna. Men innan dess, glöm inte att lägga lergrytan i blöt.

Fyllingen fräses.

Därefter är det dax att stoppa in fyllningen i kycklingen. Försegla hålet med en halv citron. Lägg fågeln i lergrytan. Häll på 2 dl kycklingfond (bäst med hemgjord men har man ingen går det med vatten och buljongtärning/Bongs fond) och en 1 dl vitt vin. Pudra över paprikapulver och lite, helst färsk, timjan.

Kycklingen klar för ugnen

Lägg på locket på grytan. Sätt in i ugn, 200 grader, i 1,5 timmar. Nu sköter det sig själv, tid att städa upp i köket och sedan kanske ta en liten fördrink.

Skyn är utmärkt grund för såsen. Håll över skyn i en såskastrull. tillsätt 1 msk soja och en dl grädde. Låt koka upp, red av med Maizena. Som variantion på potatisen valde vi denna gång kokt, smörslungad brysselkål. Även fyllningen serveras som tillbehör.

Sedan återstår att skära upp fågeln, servera, och sätta sig till bords.

Kyckling serverad

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Go to top