Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta åt till hamburgertallriken, där denna sås har konkurrerat ut den vanliga hamburgerdressingen. 

Med en fyllig och rökig smak med toner av chili, vitlök, ingefära och soja bryter såsen av väldigt fint mot det grillade köttet.

Bull hade först lite betänkligheter när det gäller Liquid Smoke. Rök på flaska. Känns som att man fuskar, Men att få fram denna röksmak för egen hand hade både varit jobbigt och tidsödande. Förmodligen hade det även blivit dyrare. Men den rökiga smaken på den grilllade maten kommer fortfarande på ett mer äkta sätt, mämligen med att blötlagda träspån strös ut på kolbädden. Och detta kommer vi inte ändra på. 

BBQsåsens ingredienser

 

Det är många ingredienser som ska i. Men själva tillredningen är enkel.

Recept

Det här receptet ger en sats sås som räcker länge om man är två och använder den mest som glaze och hamburgerdressing. Skall man servera den som sås till grillbuffén räcker den till 4 - 5 personer.

2 vitlöksklyftor. Dessa finhackas eller pressas i.

2 dl ketchup

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

2 msk rårörsocker

2 msk rödvinsvinäger

2 msk japans soja

1 msk dijonsenap

1 msk riven färsk ingefära. En tumnagelstor bit av ingefäran blir lagom.

1 tsk Liquid smoke

1  röd piri-piri eller annan liknade chili

flingsalt

svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Skala vitlöken, den ska sedan antingen finhackas eller pressas i en vitlökspress. Riv ingefäran. Skiva chilin i tunna skivor. Ta fram en liten kastrull, häll ned alla ingredienser i denna utom salt och peppar. Koka upp under omrörning. Låt sedan såsen sjuda i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Låt såsen svalna något före servering.

Såsen håller sig några veckor om den förvaras i kylskåp och i sluten förpackning.

 

Bulls BBQsås

Barbaquesås är här klar att servera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Go to top