Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta åt till hamburgertallriken, där denna sås har konkurrerat ut den vanliga hamburgerdressingen. 

Med en fyllig och rökig smak med toner av chili, vitlök, ingefära och soja bryter såsen av väldigt fint mot det grillade köttet.

Bull hade först lite betänkligheter när det gäller Liquid Smoke. Rök på flaska. Känns som att man fuskar, Men att få fram denna röksmak för egen hand hade både varit jobbigt och tidsödande. Förmodligen hade det även blivit dyrare. Men den rökiga smaken på den grilllade maten kommer fortfarande på ett mer äkta sätt, mämligen med att blötlagda träspån strös ut på kolbädden. Och detta kommer vi inte ändra på. 

BBQsåsens ingredienser

 

Det är många ingredienser som ska i. Men själva tillredningen är enkel.

Recept

Det här receptet ger en sats sås som räcker länge om man är två och använder den mest som glaze och hamburgerdressing. Skall man servera den som sås till grillbuffén räcker den till 4 - 5 personer.

2 vitlöksklyftor. Dessa finhackas eller pressas i.

2 dl ketchup

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

2 msk rårörsocker

2 msk rödvinsvinäger

2 msk japans soja

1 msk dijonsenap

1 msk riven färsk ingefära. En tumnagelstor bit av ingefäran blir lagom.

1 tsk Liquid smoke

1  röd piri-piri eller annan liknade chili

flingsalt

svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Skala vitlöken, den ska sedan antingen finhackas eller pressas i en vitlökspress. Riv ingefäran. Skiva chilin i tunna skivor. Ta fram en liten kastrull, häll ned alla ingredienser i denna utom salt och peppar. Koka upp under omrörning. Låt sedan såsen sjuda i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Låt såsen svalna något före servering.

Såsen håller sig några veckor om den förvaras i kylskåp och i sluten förpackning.

 

Bulls BBQsås

Barbaquesås är här klar att servera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

För det mesta grillas fläskkarré i skivor vilket fungerar riktigt bra. Utmärkt på t.ex. en campingsemester då det både är snabbt och enkelt. Fungerar även på enkla grillar. I dessa fall köper man kanske till och med köttet färdigmarinerat. Men i det här receptet tar vi smakupplevelsen till högre höjder. Tricken är att tillaga en hel bit, indirekt grillad i en klotgrill. En god och stark hemgjord marinad. Samt rökspån från körsbärsträd. Tillagningstiden blir förvisso längre, men man blir rikt belönad för att man tar sig denna tid.

En potatisrätt som fungerar bra till en köttbit. Bra när man är lite trött på klyftpotatis och pommes frites. Den kan i flera fall ersätta pastan i maträtterna, vilket uppskattas då man har ett glutenfritt kök. Så gjordes det på vildsvinsrätten på bilden nedan, på den tyska förlagan serverades tysk pasta, spätzle. Bytet mot purjopotatis förhöjde kvaliten på rätten menar Bull.

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.

Go to top