Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

 

 Serverat! Het gulaschsoppa, sval creme fraiche, och en bit bröd

Detta är en rätt som passar väldigt att göra dubbel sats för att frysa in, med reserveration för potatisen. Om du väljer att göra detta, laga då soppan utan potatis. Kok i stället potatis i den tinade soppan innan servering.

Recept

Receptet räcker till 4-5 personer

1 kg högrev, putsad och delad i 2-3 cm bitar

Smör för stekning (3-4 msk)

4 st gula lökar, grovt hackade

1 röd paprika, som strimmlas

1 burk tomater, hela eller krossade

6 st skivade vitlöksklyftor

2 st hackade chillifrukter

0,75 liter vatten

2 st oxbuljongtärningar

1 st lagerblad

3 msk paprikapulver, eller ännu bättre, motsvarande mängd stark paprikapasta

1/2 msk kummin

1 msk torkad oregano

4 st fasta potatisar, skalas och delas i 2 cm tärningar

Svartpeppar

Ev. salt

Maizena för redning. Tänk på att potatisens stärkelse har en redande effekt, så ta det varligt med maizenan.

 

Då Bratt inte gillar att få kumminfrön mellan tänderna, låter vi kumminen koka med i en liten påse, typ tepåse.

Gör så här, på ett ungefär.

En av nyckelfaktorerna för att lyckas ett kok som detta är att putsa köttet noga och väl. Att lite fett följer med är bara bra, men hinnor, brosk, senor m.m. ska skäras bort

Bryn lök, vitlök och paprikapulver i en stor stekgryta. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Blanda ned det brynta köttet i stekgrytan. Tillsätt chilli och paprikapasta. Låt detta fräsa under omröring någon minut. Tillsätt därefter tomater, vatten, buljongtärningar och övriga kryddor. 

Lagom med chilli för dubbel sats. En röd och en grön spansk peppar. Och en orange, hemodlad, purfärsk och riktigt stark habanero.

Låt koka upp. Lägg på locket på grytan. Låt sjuda på svag värme i 1,5 - 2 timmar.

Grytan puttrar. I det röda snöret hänger kumminpåsen!

Tillsätt potatisen. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 10 minuter till. Red eventuellt av med maizena. Klart att servera!

Potatis för 2 personer. Får koka med i en kastrull med lagom mycket gulasch för dagens middag.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Go to top