Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.<

 

 

Recept

1 st kyckling

Kinesisk soya

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Tabasco

 

 

Beskrivning

 

Blötlägg några stickor av bok, al eller något annat träslag. Tina kycklingen. Klyv den i två halvor. Rör i hop olja, soja, salt, svartpeppar och ett stänk tabasco till en ävja. Pensla kycklinghalvorna med ävjan.

Gör i ordning grillen. Kolbädden ska ligga vid sidorna, se bilden nedan. När glödbädden är klar, lägg de blötlagda stickorna på glöden. Man balanserar röksmaken med antalet trästickor, vi anser att en till två blir lagom. Placera kyckling halvorna i mitten på gallret.

 Sätt på locket på grillen och öppna alla spjäll. Kycklingen blir färdig efter cirka 50 minuter. Om man även vill grilla den medföljande kycklinglevern, träd denna på ett grillspett. Lägg detta på grillen då tio minuter återstår av tillagningstiden. 

En halv kyckling är mycket mat, så det blir i regel lagom att bara servera en fräsch sallad till.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi vår glutenfria pizza 2.0. Den kan nu tålas att jämnföras med pizzeriornas vetemjölsbaserade pizzor.

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

En klassisk sås, som faktisk är, när man väl har fått in rätta handlaget, lätt att laga. Glöm bort myterna om vattenbad och att man måste vispa som en galning. Råvarorna är, som alltid viktiga, försöker man byta ut smöret mot margarin blir man besviken på smaken. Och det blir allra bäst om man har färska örtkryddor.

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa. Lidl har ofta denna prisvärda styckbit i sin köttdisk.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer. 

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Go to top