Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En potatisrätt som fungerar bra till en köttbit. Bra när man är lite trött på klyftpotatis och pommes frites. Den kan i flera fall ersätta pastan i maträtterna, vilket uppskattas då man har ett glutenfritt kök. Så gjordes det på vildsvinsrätten på bilden nedan, på den tyska förlagan serverades tysk pasta, spätzle. Bytet mot purjopotatis förhöjde kvaliten på rätten menar Bull.

Idén till detta recept kommer ursprungligen från en lunch Bull intog på IKEA varuhuset i Malmö någon gång på tidigt 1980-tal. Gott, tyckte Bull. Men sedan föll det i glömska och det var först drygt 30 år senare han lagade purjopotatis själv för första gången. Därefter har den blivit lagad flera gånger. Det är en god och lättlagad potatisrätt som numera förekommer ganska ofta i Bull och Bratts kök.

Bäst gör sig denna potatis nog till en lite finare köttbit, som oxfilé, fläskfilé, entrecote och liknande. Vildsvinsfilén på bilden ovan är ju perfekt till, men denna styckbit är tyvärr svårtillgänglig.

Recept

Mängden är lagom för 2 personer.

3 st medelstora potatisar
10 - 15 cm purjolök
Smör till stekning
Salt
Svartpeppar

Beskrivning

Purjon hackad och potatisen skalad.
Stekning av purjopotatis

Börja ned att skala potatisen. Ansa purjolöken, se till att få bort all sand och jord. Dela upp purjon i 10 - 15 cm långa bitar under ansningen så är den lite lättare att hantera. Klyv purjolöksbitarna på längden, skiva sedan halvorna i fem millimeter tjocka skivor. Riv potatisen grovt, detta gör man enklast i en matberedare. Blanda purjolök och potatis. Fräs blandningen i smör under omröring på ganska låg värme. Potatis och lök ska bli mjuk men inte få mycket färg. Salta och peppra under stekningen. Tid i stekpannan uppskattas till cirka 10 minuter.

Kommentarer   

# PurjopotatisVenus 2017-07-08 19:12
The Truth Behind Fast Weight Loss
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Go to top