×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Modern haselbackspotatis 5

Recept

Mängd för 2 personer

4 st medelstora potatisar

Olivolja

Flingsalt

Fint riven parmesan

Gör så här på ett ungefär

Sätt ugnen på 180 grader varmluft och övervärme. Skala potatisen. Riv parmesanen. Ploka fram ett ugnssäkert fat.

Modern haselbackspotatis 1

Skär av en bit så att potatisen står stadigt. Därefter är det dax att skåra potisen. Vi gör detta på frihand,  och har inga problem med detta. Men det finns tips på nätet om olika sätt att ha en mall, som kan nyttjas om man känner sig osäker. Ett exempel är att man lägger potatisen i en träslev medan man skårar den. Cirka 5 mm mellen skårorna som skärs ned till  5 - 10 mm från botten av potatisen.

Modern haselbackspotatis 2

Därefter penslas potatisen med rikligt av olivolja, och flingsalt strös över. Vill man göra det enkelt strör man på parmesanen nu och sätter in fatet i ugnen. Klart om 40 minuter.

Modern haselbackspotatis 3

Men vill man göra det ännu bättre. Sätt in fatet i ugnen 20 minuter, tag ut, pensla med olja en gång till. Strö över parmensanen nu. Ge rätten ytterligare 20 minuter i ugn. Detta blir bättre, men skillnaden är liten.

Modern haselbackspotatis 4

På bilden ovan körde vi den enkla varianten med parmesan på direkt. På första bilden körde vi med dubbbla oljningar, vilket syns på kladdet på fatet. Men potatisen blev aningen godare.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Nöt- och frö-bröd
En skiva nöt- och frö-bröd

Vill man ha en skiva av ett kraftigt fullkornsbröd men det ska vara glutenfritt och/eller LCHF så är detta bröd ett mycket bra alternativ.

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelhet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top