Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

Serverat! Strö nu rejält med nyriven parmesan på!

Recept för såsen

Passar bra att frysa in, så gör en rejäl sats.

De flesta ingredienserna till såsen. Vinet är till kocken!

1 kg oxfärs

3 burkar tomater

5 gula lökar

8 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 röd chili

1 oxbuljongtärning

vatten

Svartpeppar, eventuellt salt

Oregano, 1 msk torkad

Olivolja för stekning

Gör så här

Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva chilin i tunna skivor. Tärna paprikan i centimeter stora bitar.

Löken hackad

Chili och vitlök skivad

Häll en skvätt olivolja i en rejäl stekgryta. Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk, men utan att den tar färg. Häll därefter i resten av grönsakerna och låt dessa fräsa ett tag under omröring.

Tillsätt där efter köttfärsen. Höj värmen en aning. Bryn färsen under omröring, så den blir riktigt finfördelad. Peppra

Lök och grönskaer fräses.

Färsen bryns.

Häll därefter tomater, späd med vatten. Tillsätt buljongtärningen och oreganon. Snåla inte med denna krydda.

Låt koka ihop. Bör kokas i 20 minuter. Eventuellt red av med lite Maizena.

Sätt på vatten för pastan. Bull vill ha riktig pasta, så vi har 2 grytor för pastan. Kok pastan enligt anvisningarna. Bratt vill ha en matsked olja i vattnent för den glutenfria pastan. Under tiden riv parmesanen. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet i durkslag. Blanka sedan pastan med en rejäl klick smör, krydda med svartpeppar och salt. Strö lite persilja över.

Ett naturligt glutenfritt och kolhydratsnålt alternativa till pastan är vitkål.

... och Bulls pastaval, på durum

Glutenfri pasta som Bratt tycker om

Glöm inte att riva parmesan!

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Go to top