Serverat! Strö nu rejält med nyriven parmesan på!
Recept för såsen
Passar bra att frysa in, så gör en rejäl sats.
De flesta ingredienserna till såsen. Vinet är till kocken!
1 kg oxfärs
3 burkar tomater
5 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd chili
1 oxbuljongtärning
vatten
Svartpeppar, eventuellt salt
Oregano, 1 msk torkad
Olivolja för stekning
Gör så här
Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva chilin i tunna skivor. Tärna paprikan i centimeter stora bitar.
|
![]() |
Löken hackad |
Chili och vitlök skivad |
Häll en skvätt olivolja i en rejäl stekgryta. Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk, men utan att den tar färg. Häll därefter i resten av grönsakerna och låt dessa fräsa ett tag under omröring.
Tillsätt där efter köttfärsen. Höj värmen en aning. Bryn färsen under omröring, så den blir riktigt finfördelad. Peppra
|
![]() |
Lök och grönskaer fräses. |
Färsen bryns. |
Häll därefter tomater, späd med vatten. Tillsätt buljongtärningen och oreganon. Snåla inte med denna krydda.
Låt koka ihop. Bör kokas i 20 minuter. Eventuellt red av med lite Maizena.
Sätt på vatten för pastan. Bull vill ha riktig pasta, så vi har 2 grytor för pastan. Kok pastan enligt anvisningarna. Bratt vill ha en matsked olja i vattnent för den glutenfria pastan. Under tiden riv parmesanen. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet i durkslag. Blanka sedan pastan med en rejäl klick smör, krydda med svartpeppar och salt. Strö lite persilja över.
Ett naturligt glutenfritt och kolhydratsnålt alternativa till pastan är vitkål.
|
... och Bulls pastaval, på durum |
Glutenfri pasta som Bratt tycker om |
Glöm inte att riva parmesan! |