En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

 

Recept

2 st skivor entrecote

Isbergssallad

Romansallad och/eller ruccola

1 äpple

1 selleristjälk

Valnötter

Parmesanost, grovt riven 

Ävja

1 äggula

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk creme fraiche

Svart peppar

1 tsk Dijonsenap  

Beskrivning

Rör ihop ävjan.

Skölj isbergssalladen, romansallad och eventuell ruccola. Skär salladen i mindre bitar. Skala äpplet och skär det i mindre bitar. Skär sellerin i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda tillsammans med ävjan. Lägg upp på tallrikar. Strö över grovt hackade valnötter.

Stek entrecoterna och skiva dem därefter och lägg dem på salladsbädden. Strö grovriven parmesanost över.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

söndag, 07 januari 2024 08:08

En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.

onsdag, 12 juli 2023 07:08

En modern version av en klassisk kycklingrätt som en del av oss minns från 1970-talet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka