×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket ostronskivling i. Och vi tycker ju om chili och heta grytor. Så när vi hittade exempel på chili med ostronskivling på våra Google sökningnar blev vi sugna på att pröva en egen variant. Så här gjorde vi.

chili med ostronskivling serveradServera med creme fraiche, rödlök, stavar av slanggurka samt bröd.

Recept

Vi brukar gör en rejäl sats när vi kokar grytor. De går utmärkt att frysa in. Nedanstående räckar till 6 -8 personer, eller om man är två så kan äta grytan tre gånger.

 1 kg högrev, putsa och skär i tärningar

250 gr rökt sidfläsk, som tärnas

500 gr ostronskivling. Rivs i centimeterbreda strimlor

2 gula lökar, grovhackade

6 vitlöksklyftor. Skalas och skivas i tunna skivor

Chili. Vi tog 3 Thai Super chili (heta) och 3 Ring Of Fire (medelheta), skivas

2 morötter, tärnas

1 burk konserverade tomater

5 dl öl. Vi tog vår schwartzbier. En porter blir också bra.

2 oxbuljongtärningar

1 lagerblad

0,5 msk timjan

0,5 msk oregano

1 msk paprikapuver

Smör för stekning

Smaka av med salt

Kanske lite Maizena att reda av med.

svamphusSvamphus redo att skördas

Gör så här på ett ungefär

Ta fram en stekpanna och en gryta. Börja med att steka svampen i omgångar. Tillsätt smör efter behov. Salta och peppra. Svampen ska få färg. Det tar lite tid, så stressa inte. Efterhand som ostronskivlingen har blivit brynt, lägg över i grytan och forsätt steka nästa omgång i stekpannan.

nyskördad ostronskivling

Svampen är skördad och ska nu rivas i centimeter breda strimlor.

putsad högrev till en chili con carne

Köttet är putsat och tärnat. Dags att ta tag i lök och chili

Fläsk, lök och chili

Lök, vitlök och chilli hackad och skivad. Dags att ta tag i fläsket.

Tärnat rökt fläsk och morot till en chili con carne

Nu är även fläsk och morot tärnad.

Bryn därefter fläsket. Häll över till grytan. Forsätt på samma sätt med högreven.

Häll därefter i tomater, moroten och ölen. Tillsätt därefter kryddorna.

Nu ska detta få koka i samman, sakta och under en lång tid. Så sätt på locket på grytan och låt det sakta puttra under 3 - 4 timmar. Därefter red av med lite Maizena.

chili med ostronskivling kokerHär puttrar grytan. På med locket, sedan är det bara att ta det lugnt i några timmar. Grytan sköter sig själv.

Vi blev mycket nöjda med denna chili. Att byta bönor mot ostronskivling är utan tvekan ett stort lyft.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelhet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top