Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnudlar är bra då de är helt naturligt glutenfria och känns lite lättare i magen än traditionell durumpasta.

Detta är en rätt som vuxit fram nu när vi kommmit igång med vårt odlande. Pak Choi kan drivas upp när inte mycket annat växer. Det går fint att få två skördar om året, Vi sår på sen vinter, då skördar vi  i mars-maj, Sedan sår vi i augusti, där vår höstsåd skördas i oktober-november. Det går naturligtvis utmärkt att köpa Pak Choi om man inte odlar själv.

PakChoi

Pak Choi av modell större. Då räcker det med en.

Recept

Detta recept räcker till 2 - 3 personer

150 gr risnudlar eller glasnudlar

3 klyftor vitlök

1 bit ingefära, stor som en tumnagel.

2 piri-piri eller motsvarande chili av liknade sort

300 gr nötfärs

1 -2 Pak Choi (beroende på storlek)

Rapsolja till stekning

1 dl ostronsås

1 msk sesamolja

1 lime

2 dm lång bit av purjolök (kan ersättas med salladslök)

Thaibasilika (eller färska korianderblad om man tycker om denna smak)

sesamfrö

gärna lite sriracha, till servering (för de som vill ha extra hetta)

Gör så här på ett ungefär

Börja med att koka risnudlarna. De ska inte bil riktigt färdigkokta, så kok dem en minut mindre än vad som står på förpackningen. Efter koket häll över nudlarna direkt i ett durkslag, och spola med iskallt vatten tills de är riktigt kalla.

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin i tunna skivor. Slanta purjolöken. Fräs allt detta i olja på låg värme under en minut Höj värmen och tillsätt oxfärsen. Fräs under omrörning till köttet är brynt och finfördelat.

Skär Pak Choi i skivor. Dela de grövsta bitarna även på tvären. Lägg i det i den heta panna och låt steka med en minut.

Blanda ostronsås, sesamolja samt pressad juice av limen. Häll i såsblandningen i pannan. Hacka thaibasilkan grovt och strö över rätten. Skruva ned värmen. Häll i de kokta nudlarna och vänd runt det hela.

Servera direkt ur pannan. Strö över lite sesamfrö innan servering. Ställ fram flaskan med den heta chilisåsen, Sriracha. Inga andra tillbehör behövs.

 

Nudelwok med Pak Choi är serverad

Woken serveras. 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god, glutenfri formfranska
Nybakad glutenfri formfranska

Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Go to top