Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnudlar är bra då de är helt naturligt glutenfria och känns lite lättare i magen än traditionell durumpasta.

Detta är en rätt som vuxit fram nu när vi kommmit igång med vårt odlande. Pak Choi kan drivas upp när inte mycket annat växer. Det går fint att få två skördar om året, Vi sår på sen vinter, då skördar vi  i mars-maj, Sedan sår vi i augusti, där vår höstsåd skördas i oktober-november. Det går naturligtvis utmärkt att köpa Pak Choi om man inte odlar själv.

PakChoi

Pak Choi av modell större. Då räcker det med en.

Recept

Detta recept räcker till 2 - 3 personer

150 gr risnudlar eller glasnudlar

3 klyftor vitlök

1 bit ingefära, stor som en tumnagel.

2 piri-piri eller motsvarande chili av liknade sort

300 gr nötfärs

1 -2 Pak Choi (beroende på storlek)

Rapsolja till stekning

1 dl ostronsås

1 msk sesamolja

1 lime

2 dm lång bit av purjolök (kan ersättas med salladslök)

Thaibasilika (eller färska korianderblad om man tycker om denna smak)

sesamfrö

gärna lite sriracha, till servering (för de som vill ha extra hetta)

Gör så här på ett ungefär

Börja med att koka risnudlarna. De ska inte bil riktigt färdigkokta, så kok dem en minut mindre än vad som står på förpackningen. Efter koket häll över nudlarna direkt i ett durkslag, och spola med iskallt vatten tills de är riktigt kalla.

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin i tunna skivor. Slanta purjolöken. Fräs allt detta i olja på låg värme under en minut Höj värmen och tillsätt oxfärsen. Fräs under omrörning till köttet är brynt och finfördelat.

Skär Pak Choi i skivor. Dela de grövsta bitarna även på tvären. Lägg i det i den heta panna och låt steka med en minut.

Blanda ostronsås, sesamolja samt pressad juice av limen. Häll i såsblandningen i pannan. Hacka thaibasilkan grovt och strö över rätten. Skruva ned värmen. Häll i de kokta nudlarna och vänd runt det hela.

Servera direkt ur pannan. Strö över lite sesamfrö innan servering. Ställ fram flaskan med den heta chilisåsen, Sriracha. Inga andra tillbehör behövs.

 

Nudelwok med Pak Choi är serverad

Woken serveras. 

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

söndag, 07 januari 2024 08:08

En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.

onsdag, 12 juli 2023 07:08

En modern version av en klassisk kycklingrätt som en del av oss minns från 1970-talet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka