×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då passar denna drink utmärkt. Det är ju främst den avkopplande stunden man är ute efter, inte spriten.

Nu brukar ju Bloody Marys och för den delen Virgin Marys serveras i större mängd och i större glas. Men vi har gjort en lite kryddstarkare, mer kompakt variant som passar som cocktail, då i ett glas avsett för just cocktails. Favorit som före-maten-drinken hos oss är annars en Dry Martini Cocktail, slarvigt benämt som Dry Martini eller ännu värre "Draja". Mer om denna cocktail i ett annat recept på denna blogg.

Men så förekommer det att vi har beredskap, kvälls-, natt- och helgarbete. Eller på sommaren vill kanske Bull kunna köra ned till golfbanan för att träna efter kvällsmaten. Det är vid tillfällen som dessa som denna drink kommer väl till pass.Bull serverar en Virgin Mary cocktail

Så här blandar vi drinken.

Receptet avser 2 personer.

Tag fram 2 cocktailglas. Fyll en shaker till hälften med is, häll gärna även is i glasen så de blir riktigt kalla. Häll därefter följande ingredienser i shakern:

  • 12 cl tomatjuice
  • 2 cl nypressad citronsaft
  • 2 cl nypressad limesaft
  • Ett par, tre varv på kvarnen med svartpeppar i.
  • Sellerisalt
  • Några rejäla stänk tabascosås
  • 1 tsk worchestersås

Därefter sätt på locket på shakern och skaka ordentligt. Häll bort isen från glasen och servera drinken i dessa.

Har man nu inte både lime och citron hemma, så går det bra med enbart citron eller enbart lime.

Sellerisalt kan var lite svårt att få tag på i de vanliga livsmedelsbutikerna, vi lyckades hitta vårt först nere i Tyskland. Men det finns kryddbutiker på nätet som säljer detta. En del föreslår att man ersätter sellerisaltet med örtsalt. Hur detta blir har vi ingen aning om och det är inget vi kan rekommendera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Go to top