Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då passar denna drink utmärkt. Det är ju främst den avkopplande stunden man är ute efter, inte spriten.

Nu brukar ju Bloody Marys och för den delen Virgin Marys serveras i större mängd och i större glas. Men vi har gjort en lite kryddstarkare, mer kompakt variant som passar som cocktail, då i ett glas avsett för just cocktails. Favorit som före-maten-drinken hos oss är annars en Dry Martini Cocktail, slarvigt benämt som Dry Martini eller ännu värre "Draja". Mer om denna cocktail i ett annat recept på denna blogg.

Men så förekommer det att vi har beredskap, kvälls-, natt- och helgarbete. Eller på sommaren vill kanske Bull kunna köra ned till golfbanan för att träna efter kvällsmaten. Det är vid tillfällen som dessa som denna drink kommer väl till pass.Bull serverar en Virgin Mary cocktail

Så här blandar vi drinken.

Receptet avser 2 personer.

Tag fram 2 cocktailglas. Fyll en shaker till hälften med is, häll gärna även is i glasen så de blir riktigt kalla. Häll därefter följande ingredienser i shakern:

  • 12 cl tomatjuice
  • 2 cl nypressad citronsaft
  • 2 cl nypressad limesaft
  • Ett par, tre varv på kvarnen med svartpeppar i.
  • Sellerisalt
  • Några rejäla stänk tabascosås
  • 1 tsk worchestersås

Därefter sätt på locket på shakern och skaka ordentligt. Häll bort isen från glasen och servera drinken i dessa.

Har man nu inte både lime och citron hemma, så går det bra med enbart citron eller enbart lime.

Sellerisalt kan var lite svårt att få tag på i de vanliga livsmedelsbutikerna, vi lyckades hitta vårt först nere i Tyskland. Men det finns kryddbutiker på nätet som säljer detta. En del föreslår att man ersätter sellerisaltet med örtsalt. Hur detta blir har vi ingen aning om och det är inget vi kan rekommendera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Go to top