Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En kall sås som vi gärna serverar till varmrökt lax och kokt nypotatis, eller till den grillade fisken. Men den fungerar till mycket mer, en vågad, men lyckad, kombination är att servera såsen till fläskfile och klyftpotatis.

Recept

Receptet räcker till 2-3 personer

2 dl gräddfil, eller matlagningsyoghurt.

1 dl majonäs

1 dl frysta, skalade räkor

1/2 rödkök

1/2 burk röd stenbitsrom

Några kvistar färsk dill, kan ersättas med fryst.

Beskrivning

Skala och hacka rödlöken fint. Tina räkorna, och hacka dem grovt. Rör ihop gräddfil och majonäs. Rör ned lök och räkor. Hacka dillen. Rör ned dill och stenbitsrom försiktigt.

Häll över röran i en serveringsskål. Klart!

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska örkryddor, vilök, chill och vitt vin.

Första gången Bull skulle göra potatisgratäng åt Bratt, blev Bratt lite konfunderad och frågade: –Ska du inte ha grädde i gratängen? Nu kan inte Bratt tänka sig någon annan potatisgratäng än Olles buljongvariant.

En enkel liten rätt som är lämplig till lunch, eller kanske till frukost en morgon man vaknar hungrig men inte känner för ägg och bacon.

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.<

Go to top