Sikbeståndet återhämtar sig fint i Ringsjön. Härligt. Det är nog första gången i vuxen ålder jag har kunnat köpa denna läckerhet - Blåsik fiskad i Ringsjön.
Sikbeståndet återhämtar sig fint i Ringsjön. Härligt. Det är nog första gången i vuxen ålder jag har kunnat köpa denna läckerhet - Blåsik fiskad i Ringsjön.
Vi arbetar med att få fram ett glutenfritt alternativ till den danska och tyska grova fullkornsbröden. Och nu börjar det likna något! Vi har fått fram ett gott bröd!
Vi plockar gärna svamp på hösten, ofta blir det lite mer än vad vi hinner tillaga och äta färskt. Och då är det lämpligt att torka svamp för att kunna använda i matlagningen under resten av året.
Från att ha varit ett bortglömt redskap i många kök har tryckkokaren gjort en stark comeback, tack vare dess snabbhet, mångsidighet och förmåga att skapa djupa smaker. Vi använder vår tryckkokare...
Att baka med surdeg passar utmärkt i det glutenfria köket. Brödet blir saftigare, godare och får dessutom lite längre hållbarhet.
Comments powered by CComment