Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En piggvar på cirka kilot, lagom för två personer

Recept

Recept för två personer

1 piggvar på cirka ett kilo. 

1 st medelstor purjolök

4 små potatisar.

150 gr smör

Pepparrot

Flingsalt

2 citronklyftor

Våra tillbehör klara att preparera! 

Beskrivning

Skär ut inälvorna ur fisken, men låt dem för övrigt vara hela. Sätt ugnen på 100 grader, varmluftsläge. Fisken ska liksom bara "avettas", inte stekas i ugnen. Verkar kanske lite ovant, men fisken blir absolut bäst på detta dätt. Lägg fisken i en braspanna, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på braspannan. Skåra skinnet och massera in lite flingsalt i skårorna på fisken. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

Under tiden skala potatisen. Kok sedan desamma.

Skölj och dela purjulöken i decimeter stora bitar. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter.

Riv pepparrot. 1 dl riven pepparrot brukar bli lagom, beror ju på styrkan i pepparroten.

Skira smöret.

Servera!

Ett svalt, torrt, vitt vin passar bra till, gärna en Pinot Blanc.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Fiskbilen kommer till vår lilla stad på torsdagar. Då passar Bull på att köpa både färsk laxsida och ett halvt kilo sillfilé. Laxen tillagas oftast på torsdagen och sillen på fredagen (se Olles sillmiddag). Laxen tillagas skonsamt i ett foliepaket i ugn, detta ger ett saftigt fiskkött med välbevarade smaker. Denna laxrätt räcker till 2 personer.

Bull hittade svärdfiskkotletter i frysen hos Ringsjöfisk, och glad i hågen körde han hem för att tillreda en fisk han normalt bara får serverad på resorna söderut. Så hur ska den nu tillredas, att den ska grillas är det ingen tvekan om, det är ju sommar! Men tillbehören, vad ska man välja? Fänkål fanns i kylen, passar bra att grilla i skivor och smaken bryter fint mot fisken. Svärdfisk är ganska torr i köttet, så någon sås eller något smör blir bra till, här valdes ett kaprissmör. Till detta lades potatis tillagad i ett foliepaket, efter ett tips i bloggen Tant Gul

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord. Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

Go to top