Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En piggvar på cirka kilot, lagom för två personer

Recept

Recept för två personer

1 piggvar på cirka ett kilo. 

1 st medelstor purjolök

4 små potatisar.

150 gr smör

Pepparrot

Flingsalt

2 citronklyftor

Våra tillbehör klara att preparera! 

Beskrivning

Skär ut inälvorna ur fisken, men låt dem för övrigt vara hela. Sätt ugnen på 100 grader, varmluftsläge. Fisken ska liksom bara "avettas", inte stekas i ugnen. Verkar kanske lite ovant, men fisken blir absolut bäst på detta dätt. Lägg fisken i en braspanna, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på braspannan. Skåra skinnet och massera in lite flingsalt i skårorna på fisken. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

Under tiden skala potatisen. Kok sedan desamma.

Skölj och dela purjulöken i decimeter stora bitar. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter.

Riv pepparrot. 1 dl riven pepparrot brukar bli lagom, beror ju på styrkan i pepparroten.

Skira smöret.

Servera!

Ett svalt, torrt, vitt vin passar bra till, gärna en Pinot Blanc.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

tisdag, 14 januari 2025 10:52

Vi arbetar med att få fram ett glutenfritt alternativ till den danska och tyska grova fullkornsbröden. Och nu börjar det likna något! Vi har fått fram ett gott bröd!

fredag, 03 januari 2025 14:17

Vi plockar gärna svamp på hösten, ofta blir det lite mer än vad vi hinner tillaga och äta färskt. Och då är det lämpligt att torka svamp för att kunna använda i matlagningen under resten av året.

onsdag, 01 januari 2025 14:13

Från att ha varit ett bortglömt redskap i många kök har tryckkokaren gjort en stark comeback, tack vare dess snabbhet, mångsidighet och förmåga att skapa djupa smaker. Vi använder vår tryckkokare...

söndag, 24 november 2024 09:36

Att baka med surdeg passar utmärkt i det glutenfria köket. Brödet blir saftigare, godare och får dessutom lite längre hållbarhet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka