×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Ingredienser till hummersåsen

Denna sås skapades när vi skulle tillaga sjötunga lite grand i walewska-stil. Men någon hummer hade vi inte ...

Så hummersmaken kommer från Bongs hummerfond. Nu är detta en sådan trevlig sås som inte behöver redas. Som ordspråket säger: "En bra sås reder sig själv". Även om vi tar genvägen med färdig fond så är detta en sås som tar lite tid att tillaga. Det behövs tid för att smakerna ska komma fram och för att reducera såsen. Och vi silar inte bort löken för det finns mycket fina smaker i löken som hade gått förlorade då.

Recept

Lagom för två personer

Gör så här på ett ungefär

Se till att ha alla ingredienser och utrustning lätt tillgängliga innan tillagningen påbörjas så slipper man både stress och frustration. Börja sedan med att skala och hacka löken.

Därefter är det dags att plocka fram såskastrullen. Mal vitpeppar direkt ned i den torra pannan, några varv på kvarnen blir lagom. Sätt därefter på värme, inte för högt utan medelvärme. När pepparn börja dofta lite lätt ska smöret ned i pannan.På så sätt blir pepparn en aning rostad. Smöret ska smälta och fräsa lite grand men absolut inte brynas. Vänd ned löken och låt denna fräsas försiktigt. Löken ska bli mjukt och glansig men ska inte få någon färg. Därfter tillsätts tomatpurén som ska få fräsa tillsamman med löken i smöret. Efter någon minut hälls vinet i, hummerfonden och vispgrädden därefter. Stänk i lite tabasco. Rör om!

Låt såsen koka upp. Rör om. Håll koll, det är vispgrädde i såsen så den kan lätt koka över. Sänk därefter värmen så att såsen puttrar lite försiktigt för nu ska såsen koka ihop. Rör om lite då och då.

Efter en stund, kanske 20 minuter, har såsen tjocknat till en behaglig konsistens. Då är tid att smaka av med lite salt. Men försiktigt för ofta får man tillräckligt med sälta från fonden. Nu är såsen klar att servera!