Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

 Namnet på såsen är kanske lite förvirrande. Beställer man "Creme de Champignons" på en fransk resturang så får man förmodligen en champinjonsoppa.

Recept

För 2 personer

8 färska skivade champinioner

1 finhackad charlottenlök

1 msk kantarellfond

1 msk soya

1 msk smör

1 dl vatten

1 dl vispgrädde

Nymalen svartpeppar

1 stänk tabasco

maizena redning

Gör så här, på ett ungefär ...

Fräs charlottenlöken i mjuk i smöret utan den får färg. Rör ned de skivade champinionerna. Låt dessa fräsa med någon minut. Tillsätt sedan vatten, fond, soya och kryddor. Låt koka upp, efter någon minut häll i grädden. Nu ska såsen sjuda i minst 15 minuter. Red därefter av såsen med maizena. 

Klart att servera!