×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.






Recept

½ slanggurka

1 tsk salt

4 blad mynta

2 vitlöksklyftor

2 dl avrunnen yoghurt

1 tsk av en god olivolja

Beskrivning

Ställ rivjärnet på en tallrik och riv gurkan. Strö över saltet på gurkan och blanda runt. Lägg yoghurten i en skål, tillsätt finhackade myntablad och pressa ned vitlöken. Krama ur gurkan så att det mesta av vattnet försvinner och blanda sedan ned gurkan i yoghurten, rör runt.

Låt den gärna stå någon timme före servering.