×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Recept

1 medelstor potatis per råraka

Salt

Smör för stekning. 

Beskrivning

Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ned salt i potatisrivet. Smält och bryn lätt smör i en stekpanna, var ganska generös med smöret. Lägg ned potatisrivet i tunna plättar i stekjärnet. Stek så att de blir gyllenbruna på båda sidor.

Serveras enligt recepten på raggmunkar.