×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

Pressgurka

Recept

1 slanggurka

1 msk salt

2 dl vatten

0,25 dl 24 % ättika

1,5 dl socker

Hackad persilja

 

Beskrivning

Blanda i en skål, vatten, ättika och socker. Rör om tills att allt socker löst sig. Skala gurkan, skiva den i tunna skivor (det går bra att skiva den med osthyvel). Bred ut skivorna på en tallrik och strö över salt, låt stå ca 30 min eller längre. Saltet drar ut vattnet från gurkskivorna. Lägg gurkskivorna i handen och pressa ut så mycket vätska som möjligt, lägg gurkskivorna i ättikslagen och strö över hackad persilja. Låt stå ca 30 min innan servering.