×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Ett tillbehör som passar bra till medelhavsmat, kanske framför allt till det grekiska köket. Prova gärna till vår souvlaki eller till grillade lammracks. En klick tzatziki smakar gott till. Det fungerar utmärkt att ersätta potatisen med denna rätt, t.ex. om man vill minska på kolhydratsintaget. Inspirationen till denna rätt fick Bull i Linköping, av alla ställen, på den utmärkta restaurangen Afrodite. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

 

 

Recept

1 zucchini

Salt

Glutenfritt vitt mjöl

1,5 dl olivolja

 

Gör så här

Skala zucchinin och dela den på mitten. Dela var bit på längden, så det blir 4 till 5 skivor. För att dra ut lite av vätskan, salta skivorna och låt ligga på en tallrik i drygt 5 minuter. Torka sedan av skivorna med hushållspapper. Vänd sedan skivorna i det glutenfria mjölet.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Fritera i några minuter, om oljan inte täcker skivorna får man vända dem efter halva tiden.