×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatismos, den är nämligen mättande.

blomkalspure 1

Recept

Lagom för 2 personer

1/4 blomkålshuvud

cirka 1 dl vispgrädde

1 msk smör

Svartpeppar

Salt

Muskotnöt

Gör så här, på ett ungefär

Dela blomkålen i små buketter. Kok kålen mjuk i saltat vatten.

Når kålen är färdigkokt, häll av vattnet. Mixa den kokta kålen med en stavmixer. 

Rör ned grädde och en klick smör i den mixade kålen, Kok upp.

Krydda med svartpeppar och riven muskot. Smaka av med salt.

Koka försiktigt i några minuter, sedan är det klart att servera.

blomkalspure 2