×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

Recept

För 4 personer

1/2 blomkålshuvud

1/2 broccolihuvud

1,5 dl majonäs

3 dl matlagningsyoghurt

2 tsk dijonsenap

4 skivor bacon

1 msk solrosfrön

Salt

Svartpeppar

Beskrivning

Dela blomkål och broccoli i små buketter. Koka dessa försiktigt i saltat vatten, de ska vara "al dente". Häll av vattnet och låt svalna.

Blanda ihop majonäs, yoghurt och senap till dressingen. Smaka av dressingen med lite svartpeppar och salt. Rör ned grönsakerna i dressingen och lägg upp salladen i en skål.

Skär baconen i tärningar och knaperstek dessa. Strö baconträrningar och solrosfrö över salladen. Klart att servera.