×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Recept (2-3 personer)

1 fläskfile på cirka 450 gramm

Marinad

3 msk olivolja
1 pressad lime
2 pressade vilöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano
2 lagerblad, smulat
Nymalt svartpeppar

Beskrivning

Putsa fläskfilen. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna till halva tjockleken. Rör ihop olja, limejuice och kryddor till marinaden.

Fläskfilebitarna läggs ned i marinaden. Marinad och kött hälls i en plattpåse. Förslut påsen och sätt in den i kylen. Marinera sedan i kylen under flera timmar, gärna över natten.

Trä därefter köttet på grillspett. Plocka bort bitar av lagerbladen från köttet. Grilla i en grillpanna ca 3 minuter på varje sida. Om det är sommar grillar man givetvis helst spetten på en träkolsgrill.

Servera med en grekisk sallad, klyftpotatis och tzatziki.