En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord. Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

 

Recept (2 portioner)

2 st kycklingfiléer

Till marinaden:

En pressad lime

En färsk röd chilli, skivas i tunna skivor

En pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

Salt

Till salladsbädden (förslagsvis, kan varieras efter smak, tycke och tillgång på grönsaker):

Isbergssallad

Ruccola

Rödlök

Gurka

Färska champinoner

Avocado

 

Beskrivning

Tina kycklingfiléerna. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor. Rör ihop marinaden.

Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga där i cirka 30 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden. Marineringen är klar när köttet har blivit vitaktigt på ytan.

Under tiden köttet marineras, förbereder man salladsbädden.

Marinering av kycklingen Kycklingen i ugnen

Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsläge om sådant finns. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Placera de färdigmarinerade kycklingbitarna i braspannan. Låt chillin från marinaden följa med. Låt stå i ugnen i 10 minuter.

Lägg kycklingen på salladsbädden. Häll över skyn från braspannan.