Senaste artiklarna

Nu på tapp: Lieber Lottchen
Nu på tapp: Lieber Lottchen

Detta är vår öl av typen Muncher Helles. Stiltypisk och försvinnade god! Men Bull saknar lite den humlebeska man hittar i en nordtysk pils, men den ska  [ ... ]

Kaprissmör

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk [ ... ]

Slipa dina knivar

Man skärper sina knivar mot brynet, men det räcker inte i längden. Bull slipade även för hand mot sandsten. Men knivarna blev slöare och slö [ ... ]

Brattopramen v2
Brattopramen v2

Den här hösten, blev vår variant av tjeckisk pilsner, Brattopramen, mer stiltypisk och ännu godare. Nu gjorde vi flera förändingar i recept sa [ ... ]

Nya artiklar

Nu på tapp: Lieber Lottchen
Nu på tapp: Lieber Lottchen

Detta är vår öl av typen Muncher Helles. Stiltypisk och försvinnade god! Men Bull saknar lite den humlebeska man hittar i en nordtysk pils, men den ska  [ ... ]

Kaprissmör

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk [ ... ]

En lättlagad kall örtsås som passar bra till fisk, framför allt till kokt lax. Den är populärast på sommaren då det går att hämta örtkryddorna direkt i kryddträdgården.

 

Recept

2,5 dl gräddfil

Färsk gräslök (ca 3 msk)

Färsk persilja (ca 2 msk)

Dragon, helst färsk (ca 2 msk, om färsk, 1 tsk torkad)

Körvel, helst färsk (ca 1 msk, om färsk, 1/2 tsk torkad)

Salt och peppar

Beskrivning

Hacka örtkryddorna fint. Mängden på örtkryddorna varierar lite beroende på styrkan i smaken. Styrkan på örterna kan varierar lite beroende på säsong.

Rör sedan ut örter, salt och peppar i gräddfilen. Låt sedan såsen stå och mogna i kylen innan servering, minst 30 minuter.

Skriv en kommentar

0
  • Inga kommentarer finns

Våra populäraste recept

Bratts MangoChutney

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda  [ ... ]

Smörstekt hälleflundrafilé

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så a [ ... ]

Zigeuner sås

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är  [ ... ]

Wienerschnitzel

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kal [ ... ]

Populära recept

Bratts MangoChutney

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda  [ ... ]

Smörstekt hälleflundrafilé

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så a [ ... ]

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning. 

 

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

En klassisk förrätt signerad Tore Vretman, om jag inte minns fel. Börja med en liten franskbrödskiva stekt i skirat smör, lägg på en hög skalade räkor rörda i lite hemlagad majonäs, toppa med en rejäl klick löjrom. Kanon!

Men hur gör vi om det ska vara glutenfritt? Glutenfritt bröd är ju ingen höjdare, inte ens om man steker det i skirat smör. Så här löser vi detta lilla problemet.

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Bratt tycker inte om sushi, kanske för att hon fick nog när hon var i Japan. I Japan blev Bratt både bjuden på sjögurka och val, båda riktigt råa. Detta har gjort att Bratt tillagar sushi utan råa fiskar. Passar både som förrätt och huvudrätt, eller varför inte som drinktilltugg.

 

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

Go to top