Senaste artiklarna

Fläskfile på spenatbädd

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Torskrygg med räkor

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda rä [ ... ]

Nu på tapp: Lieber Lottchen
Nu på tapp: Lieber Lottchen

Detta är vår öl av typen Muncher Helles. Stiltypisk och försvinnade god! Men Bull saknar lite den humlebeska man hittar i en nordtysk pils, men den ska  [ ... ]

Kaprissmör

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk [ ... ]

Nya artiklar

Fläskfile på spenatbädd

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Torskrygg med räkor

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda rä [ ... ]

En lättlagad kall örtsås som passar bra till fisk, framför allt till kokt lax. Den är populärast på sommaren då det går att hämta örtkryddorna direkt i kryddträdgården.

 

Recept

2,5 dl gräddfil

Färsk gräslök (ca 3 msk)

Färsk persilja (ca 2 msk)

Dragon, helst färsk (ca 2 msk, om färsk, 1 tsk torkad)

Körvel, helst färsk (ca 1 msk, om färsk, 1/2 tsk torkad)

Salt och peppar

Beskrivning

Hacka örtkryddorna fint. Mängden på örtkryddorna varierar lite beroende på styrkan i smaken. Styrkan på örterna kan varierar lite beroende på säsong.

Rör sedan ut örter, salt och peppar i gräddfilen. Låt sedan såsen stå och mogna i kylen innan servering, minst 30 minuter.

Skriv en kommentar

0
  • Inga kommentarer finns

Våra populäraste recept

Bratts MangoChutney

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda  [ ... ]

Smörstekt hälleflundrafilé

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så a [ ... ]

Zigeuner sås

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är  [ ... ]

Wienerschnitzel

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kal [ ... ]

Populära recept

Bratts MangoChutney

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda  [ ... ]

Smörstekt hälleflundrafilé

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så a [ ... ]

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning. 

 

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

En rätt som brukar finnas på julbordet, men passar även vid andra tillfällen. På farmor och farfars tid serverades den som "nattamad" eller på svenska kallad vickning, men vi har aldrig förstått meningen med att äta en extra måltid så sent, när man fortfarande är mätt efter middagen - antagligen en generationsfråga.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Go to top